Med nytt namn och ny EP

Jokkmokksbandet Frithiof har blivit duon Tall Blonde. Nu kommer första EP:n.

2 november 2017 05:20

Efter tre singelsläpp under namnet Frithiof blev det Jokkmokkbaserade bandet en duo då Anton Vallin valde att lämna. I samma veva tog Frithiof Stenvall och Andreas Larsson namnet Tall Blonde och fortsatte arbetet mot sin första EP som kommer att släppas i början av 2018.

– Det är lite drygt att byta namn, men det fanns många anledningar till att göra det. Förutom att vi hade avhopp i bandet kom det en artist som hette Frithiof och vi bara "fuck", berättar sångare Frithiof Stenvall.

– Nu när jag var i LA var det dessutom ingen som kunde säga Frithiof. Det var dags att byta namn och starta om.

Stenvall har precis kommit hem från Los Angeles efter en veckas skrivarresa tillsammans med BD Songwriters, där han och andra låtskrivare från länet gjort musik tillsammans med LA-baserade kollegor.

– Det har varit 40 grader varmt men vi har bara suttit inne och kommer hem helt likbleka, så sjukt. Det känns konstigt att fara till värsta fräna landet där det är varmt och skönt, men vi sitter inne och skriver hela dagarna, säger han.

Men även om hudfärgen inte har påverkats av Kalifornien har åtminstone skrivarpaletten utökats med inspiration och färger. Precis som att erfarenheten i studion tillsammans med producenterna Stefan Sundström och Tomas Bäcklund Thuneström gav Tall Blonde nyttiga erfarenheter.

Vilket även utmynnat i Coldplay-doftande singeln "I will light up the sea".

– Vi har lärt oss väldigt mycket och blivit mycket bättre på sista tiden. Vi har inte vetat vad vi vill och hur vi vill låta och har fått jobba fram det tillsammans med dem (Sundström och Bäcklund Thuneström) och då blev det lite Coldplay-aktigt, säger Frithiof Stenvall.

Tanken är att nästa singel ska släppas i november och för tillfället håller Andreas Larsson och Frithiof Stenvall på att sätta ihop ett liveband som ska kunna spela tillsammans efter årsskiftet då EP:n "Wonderful" dyker upp.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Tosser