Märak flyttade hem: "Bästa jag gjort"

Maxida Märak tröttnade på kändislivet i Stockholm och flyttade hem till Jokkmokk. "Min älskade hemby som jag saknat", säger hon på Instagram.

26 september 2018 20:25

För tre år sedan lämnade artisten Maxida Märak Jokkmokk för att flytta tillbaka till Stockholm, där hon bott stora delar av grundskoleåren, och komma närmare musikbranschen.

Men i somras tröttnade hon på "galor och event" i huvudstaden och bestämde sig för att köpa hus och bosätta sig i Jokkmokk igen.

I en lång livesändning på sitt Instagram-konto berättade Maxida Märak om tankarna bakom flytten och lättnaden i att landa rätt.

– Det är tamefan det bästa jag gjort i hela mitt liv, sa hon.

– En av anledningarna till varför är att jag mår så mycket bättre psykiskt än vad jag har gjort på flera år.

På sin Instagram vandrar hon runt i sina hemtrakter och visar följarna vilken natur Jokkmokk kan erbjuda, något hon har saknat.

– Jag kände mig ensam och kom på mig själv i någons lags obehaglig bubbla i mitt kök, med gråten i halsen. Jag kunde inte rensa en fiskjävel utan att tårarna började närma sig, lukten av fisk fick mig att sakna mina hemtrakter så mycket, säger hon i klippet.

Maxida Märak har på kort tid blivit en av landets mest omtalade artister och under hösten arbetar hon på nytt material, som troligtvis kommer att släppas nästa år.

– Att få ha ett normaltillstånd som är ångestfritt – det är guld. Det är första gången på sex–sju år som jag har det nu, jag har nästan glömt hur det känns.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Tosser