"Krossade förväntningar och förhoppningar"

Det sägs att 2019 är året då Bishat kommer slå igenom – det skedde inte på Luleå Pride i alla fall.

15 juni 2019 22:46

Att boka en, i creddiga kretsar, uppsnackad artist som sista akt på lördagskvällen är både coolt och dumdristigt. Coolt för dem som tagit sig till Stadsparken och om några år kan skryta om att ha sett Bishat på en liten scen, dumdristigt eftersom vi har lärt oss att det nästan är omöjligt att locka okända artister till Pride.

Bishat har definitivt förutsättningarna att bli stor med hennes "mörka pop" som har både radiokvalitéer och swag. "Told me" har snart blivit spelad en miljon gånger på Spotify och passar perfekt en sommarkväll. "Ctrl+m" och "Sober" visar på både bredd och djup.

Läs mer: "Kommer bli en kväll att minnas"

På scenen säger hon; ”Jag har sett sjukt mycket fram emot att spela här på Luleå Pride” och det kan inte ha varit det här hon sett framför sig. I en stad som bjöd på två dagars fest har inte många bemödat sig att kolla in ett förutspått stjärnskott.

I en intervju innan Luleå Pride lovade Bishat att det skulle bli en kväll att minnas och hon kanske har rätt – frågan är av vilka anledningar.

Hon gör en ganska bra insats efter förutsättningarna, även om det känns som att sången inte sitter perfekt alla gånger. Men med tanke på förväntningarna tror jag att hon framförallt kommer minnas kvällen på grund av krossade förväntningar och förhoppningar.

RECENSION

Bishat, Luleå Pride

Stadsparken, fredag 21.05

Publik: 50 personer (om vi räknar med de som gungar i lekparken)

Längd: 30 minuter

Bäst: "Ctrl+m"

Sämst: Att än en gång behöva klaga på publikintresset

Betyg: 3

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Tosser