"Hon har det mesta – förutom låtar"

Inte bara början på Luleå Pride, det var också början på något nytt. Rommish har det mesta – förutom låtar.

14 juni 2019 20:06

Rommish är göteborgaren som fått fart på kvinnlig hiphop i Norrbotten, mycket för att hon typ är ensam – men också för att hon visat att det går att göra väldigt bra låtar med tyngd även i Piteå.

Som "Tusen och en natt" till exempel.

Förlåt, ta bort "till exempel".

Hennes starkaste låt får både öppna och stänga den vansinnigt korta spelningen i Stadsparken och anledningen är att hon helt enkelt inte gjort fler låtar (tillsammans med producenten Esenar).

På en grym persisk beat visar Rommish att hon kan spotta verser med både tempo och attityd. Hennes öppning på kvällen håller väldigt hög klass. Sedan tar det slut.

Läs mer: "Jag är väldigt stolt över mig själv"

Ja, spelningen pågår under några låtar till, men inte tillräckligt för att ens betygsättas och denna gång är det kanske tur.

Förrutom tidigare nämnda "hitlåt" finns det ingen som plockar fram hennes styrkor och med mindre drag i beatsen segar även hennes rap ihop. Avståndet mellan dalarna och topparna är enormt och även om självsäkerheten finns där saknas relevansen i form av kvalitet.

Själv är artisten av en annan uppfattning ser det ut som.

Trots att publiken sakta minskar i antal och trots att hon får dålig respons på sina försök till allsång och uppmaning till dans påverkas inte ambitionen. Rommish fortsätter att utmana åskådarna, kaxigt och starkt

Hon är en artist som har det mesta. Förutom låtar.

RECENSION

Rommish, Luleå Pride

Stadsparken, fredag 18.50

Publik: Cirka 40 personer till slut

Längd: 20 minuter

Bäst: "Tusen och en natt"

Sämst: Alla låtar som inte heter "Tusen och en natt"

Betyg: -

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Tosser