Enastående tolkning av Cash

Anna Stadling är ute på turné med sin tolkning av Johnny Cashs musik.

27 april 2013 21:21

 

Med sig har hon Andreas Norell på ståbas och Pecka Hammarstedt på gitarr. OCH inte mindre än tre olika körer, Arctic Voices från Luleå, Kören Boden och Ekumeniska kören Norsjö.

Jag har sett fram mot den här konserten i veckor, men när dagen väl kommer har min teflonhjärna snurrat ihop starttiden. Således smyger jag in sent och missar första halvtimmen.

Jag sätter mig i stolen lagom till Ring of Fire. Anna tycker det är hög tid för allsång. ”Jag är ju från Sundsvall. Ni vet, Kjell Lönnå pockar på, så ni får jättegärna sjunga med” I fell into a burning ring of fire! Den fullsatta Lilla Salen sjunger och klappar med. Vilken glädje det är.

Det är inte bara Johnny Cashs musik som står i centrum, utan de lyfter även fram hans starka kärlek till hustrun June Carter, som var hans stöttepelare genom livet. Han skrev många sånger till henne, och Flesh and Blood är en av dem. Anna Stadling har den vackraste röst jag någonsin hört. Den är klar, mjuk, spröd och stark på samma gång. Jag har aldrig hört något liknande tidigare. Inte ens Dolly Parton kommer i närheten. Och inte en enda krokig ton! Jag är så vansinnigt imponerad

Det här är ju hur fånigt som helst, men det börjar svämma över av något fuktigt i ögonen. Håret på armarna står i givakt. Jag är rörd. Till tårar alltså. Men när de fortsätter med God´s Gonna Cut You Down är jag på väg att lyfta och sväva iväg. Den är en av mina personliga favoriter. Som om det inte var nog så bjuder hon på Ghostriders In The Sky. Så fasansfullt vackert.  De avslutar med originalet till Cornelis Inatt jag drömde. Anna tappar texten vilket gör mig nästan lycklig. Hon sjunger så omänskligt vackert, men tack vare den lilla petitessen så vet jag att även hon är en vanlig dödlig. En vanlig dödlig med en ängels röst. I sista versen byter hon till svenska och hela salen står upp och sjunger med.

Anna Stadling, du rubbar mina sinnen och förvirrar mig! Johnny Cash är min favorit av favoriterna, jag älskar allt han har gjort. Och så kommer du och gör det ännu bättre! Jag har ett porträtt av honom tatuerat på armen, tror det blir ett porträtt av Anna på den andra.

 

 

Anna Stadling – Ring of Fire
27 april
Kulturens Hus, Lilla Salen
Betyg:  5/5

Anna Stadling – Ring of Fire

27 aprilKulturens Hus, Lilla Salen

Betyg:  5/5

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jenny Nordlund