Tiger Bell tillbaka i hemstaden

4 augusti 2012 06:00

När Luleåbandet Rewind bytte skepnad till Tiger Bell för två år sen fick bandet en ny basist och en helt ny energi. I kväll spelar de för första gången i Luleå under det nya namnet.

- Ända sen vi fick veta att vi skulle spela på Luleåkalaset så har vi varit så otroligt peppade, det har känts viktigt för oss att få komma hem och spela säger Lovisa Thurfjell, sångerska i Tiger Bell.

Rewind tog en paus från musiken och gjorde andra saker. De flyttade till nya städer, började plugga och jobba. Men det var ständigt något som saknades.

- Det fick mig att förstå att jag faktiskt inte kan inte spela musik. Det går inte, säger Lovisa.

Namnbyte
Lotta Wennström, Lisa Löfgren och Lovisa Thurfjell hamnade alla i Stockholm och ville börja spela igen. De hittade en ny basist i Caanan Rosén och bytte namn till Tiger Bell.

- I och med Caanan har det blivit en lite annan musikstil för oss. Innan var vi mer rockiga, på ett rock’n’roll sätt och nu är det lite mer punkigt, men ändå mycket pop som vi alltid har varit.

Ni brukar säga att ni spelar Cheerleaderpunk?

- När vi säger att vi spelar "punkrockpop" så märker vi på reaktionerna att ingen förstår vad det betyder. Alla band spelar ju det. Så vi döpte om det till Cheerleaderpunk. Vi har mycket tjatiga tjejkörer med mycket färg, fart och fläkt. Man blir glad av att höra oss och vi är glada när vi spelar. Det betyder inte att alla låtar är godispop, det handlar såklart om frustration och ledsenhet också. Eftersom att energi alltid varit vårt ledord så tyckte vi att Cheerleaderpunk passade.

EU-projekt
Tiger Bell släppte en musikvideo till låten Wanna, Wanna tidigare i sommar. Genom ett EU-projekt som heter Music Video Lab matchades de ihop med ett filmteam. Under en vecka spelade de in videon i en gymnastikhall i Falun.

- Vi var lite oroliga i början då vi inte alls visste vilka vi skulle få jobba med. Men de överträffade förväntningarna. Vi valde en ganska enkel idé och vi är ganska tydliga med vad vi vill förmedla. Vi vet vad vi gillar och inte.

Under inspelningarna i Falun fick Tiger Bell också veta att de fått pengar från Kulturrådet till att spela in sin första skiva.

- Caanan var på väg att åka och hämta något i vår stuga men vände i dörren. Hon fick ett mail på vår bandmail och skrek "Vi fick pengarna". Alla jublade och sen åkte vi och köpte en flaska champagne för att fira.

Skivan ska börja spelas in i oktober. I sommar har Tiger Bell spelat på Putte i Parken i Karlstad, skrivit låtar till debutalbumet, repat och letat efter en producent till skivan. De är väldigt glada över att spela på Luleåkalaset men lite extra nervösa.

- Det är alltid mer nervöst i hemstaden. Vi har ingen aning om vad som möter oss. Sen kommer ju våra familjer också och man vill ju göra mamma och pappa stolta. Det kommer alltid vara viktigt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sara Moritz