Inte spännande - inte roligt

Jag känner att jag blivit punk’d av Ashton Kutcher och teamet bakom Killers. Den här filmen kunde ha blivit något utöver det vanliga om man inte paketerat den som en tramsig standardkomedi.

17 juni 2010 06:00
Men när man inser att regissör är Robert Luketic, mannen bakom
Legally Blonde, så förstår man att det bara fanns en väg att gå. Killers är små-
gullig där den kunde ha tagit i lite hårdare. Synd att actionscenerna inte är spännande. Synd att komediscenerna inte är roliga.

 

 

Premissen är annars lysande. På pappret. Ashton Kutcher spelar den före detta superagenten och lönnmördaren Spencer som bildat familj med Jen (Katherine Heigl) som inte känner till hans förflutna. Han är förstås god och resonerar om dödandet ungefär som Schwarzenegger gjorde i True Lies ("They were all bad!"). De har ett gott och lugnt liv men plötsligt försöker hela grannskapet döda Spencer. Det visar sig att någon anlitat Spencer och Jens närmaste bekanta för att mörda honom för 20 miljoner dollar. Och vem tackar nej till så mycket deg? Nästan ingen, visar det sig.

 

 

Det tar evigheter
innan något halvintressant händer, åtminstone 45 minuter. Katherine Heigl har dessutom den otacksamma rollen som den gnälliga och skrikiga kvinnan som alltför ofta endast betraktar Kutcher när han är tuff och hård. Stereotypt.

 

 

I kassa komedier brukar det finnas sidofigurer som i slutänden är filmens stora behållning. I Killers är det upp till veteranerna Catherine O’Hara och Tom Selleck (med mustasch och allt) att förmildra omständigheterna. Det går ganska bra.

 

Nuförtiden blir jag automatiskt lite skeptisk när jag hör att en film handlar om lönnmördare. Det börjar kännas som att källan med originella lönnmördar-historier har börjat sina.
Senare i sommar kommer Tom Cruise och Cameron Diaz att försöka göra något bra med genren i James Mangolds Knight and Day.

 

Jag hoppas på Cruise.
Skippa Kutcher.

 

Fakta / NY FILM

Killers

 

Regi: Robert Luketic

 

Skådespelare: Ashton Kutcher, Katherine Heigl, Tom Selleck, m.fl.

 

Filmstaden
Två Kurirhästar
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Joni Nykänen