Zackes skiva vacker

Just nu turnerar han i USA tillsammans med bröderna Rensfeldt i Movits och den duon har också en del i Zackes nya skivan Visst är det vackert.

27 januari 2010 06:00
Skivan som är Zackes debut på cd ger mersmak och skapar ett sug efter ännu mer.

 

Under ett par år har den svenska hiphop-scenen invaderats av unga sugna artister, men det är inte många som sticker ut med en så utpräglat egen stil som Zakarias "Zacke" Lekberg från Luleå.

 

Slå dig ner i den mjukaste och djupaste soffan vrid på basen och njut - för varje låt överraskar på sitt eget sätt. Givetvis speglar samarbetet med Movits av sig i ett par låter. Precis som på vinylen Färdighaft bjuder han på texter och beats som lika oväntade som medryckande.

 

På denna skiva har han blandat seriösa texter om samhället med mera roliga och givetvis finns en som har chansen att bli en sommarplåga och det är Spela mig på radion som inte är direkt ny, men som troligtvis kommer att väckas till liv igen i och med skivsläppet.

 

Toppspåren på skivan är Flaskpost från Utopia som har ett riktigt skönt gung och Öppet idag som är bäst med skön refräng och som skapar en lust att gunga med.

 

 

Zacke har tillsammans med en hel hoper av musiker lyckats sy ihop en platta som definitivt kommer att snurra hemma hos mig under ganska så lång tid.

 

Visst jag vet att 2010 bara är i sin linda, men det kan hålla året ut. Jag säger bara hip hop-Sveriges bästa skiva så här långt i år.

 

Titeln säger allt.

 

Visst är det vackert.

 

 

Ny skiva

Zacke

 

Visst är det Vackert

 

BD Music/Uni

 

Release 2010-02-03

Betyg: 4

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!