Roliga iakttagelser

16 december 2009 06:00
När mäklaren Peter Traven (Paul Rudd) ska gifta sig får han bekymmer. Han saknar best man. Han är en kille som har väldigt lätt för att få kontakt med kvinnor men extremt svårt för att bli polare med killar. Peter är inte ett dugg grabbig - han har anpassat sig perfekt till de nya tidernas krav på jämställdhet. Problemet är att männen omkring honom är burdusa och macho. Så det blir klurigt att passa in.

 

Peter börjar dejta killar för att hitta en kompis som kan bli hans bästis. Det går sådär tills han träffar den rolige livsnjutaren och människokännaren Sydney (Jason Segel). Sydney representerar en manlig fantasi som många drömt om att uppfylla: att ha ett kravlöst liv där man leker hela dagarna och raggar brudar. Hur ska det gå att kombinera vänskapen med den galna kompisen och den blivande frun?

 

I Love you, Man har blivit kallad för tredje klassens Apatow. Humorproducenten och regissören Judd Apatow (På smällen) har inget med den här filmen att göra - förutom att skådespelare som han gärna använder sig av är med. I Love You, Man är bättre än så. Den gör många skarpsynta och roliga iakttagelser om vad det innebär att vara osäker i den nya mansrollen. Möjligen cementerar den vissa stereotyper på vägen.

 

Först och främst är filmen rolig. En romantisk komedi om "male bonding" är inte något man ser varje dag. Jason Segel och Paul Rudd är ett utmärkt radarpar.

 

Tyvärr är den första halvan mycket starkare än den andra. När slutklämmen närmar sig börjar filmen gå på tomgång.

 

Dvd

I Love You, Man

 

Regi: John Hamburg

 

Skådespelare: Jason Segel, Paul Rudd, Rashida Jones. m.fl.

 

Dvd-premiär 23/12.

Betyg: 3

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Joni Nykänen