Kuriren betygsätter festivallåtarna

Kurirens Mattias Alkberg och Jenny Nordlund har betygsatt låtarna i Melodifestivalen. Läs här vad de tycker!

3 februari 2011 10:24

Mattias betyg:

1. Artist: Dilba:
Låt:Try again
Betyg 3
Detta vore en tämligen ordinär danslåt om det inte vore för att Dilba faktiskt sjunger lite bättre än genomsnittet. Det svänger, det är fet bas. Det är fin melodi i refrängen, utan att, som kommer att märkas längre ned, irritera.

2. Artist: Swingfly
Låt: Me and my drum
Betyg:4
Låter som Teddybears, fast de hade aldrig gjort en sån här refräng: MTV-punk. Tänk Bloodhound Gang minus prutthumorn. Lite bögigt snarare än homofobiskt. Och det ger ju ett ännu högre betyg. Bästa låten.

3. Artist: Jenny Silver
Låt: Something in your eyes
Betyg: 2
Rätt mycket sämre än Abba, vad än upphovsmännen vill få oss att tro. Det händer något i versen, en underlig liten knorr som jag gärna hör en gång till. Men refrängen tar aldrig slut. Man till och med höjer den mot slutet. Irriterande.

4. Artist: Jonas Matsson
Låt:On my own
Betyg:1
Ingen utom Björn Olsson borde få vissla i Sverige. Det är väl tänkt att vara charmigt men jag blir mest beklämd. Dagens ungdom, vad är det med er? Borde inte ni lyssna på obegripligt hård musik och skrämma gamla?

5. Artist: Le Kid
Låt:Oh my God
Betyg: 1
Ett intro som inte släpper taget. Som en kamphund  i ansiktet. Inte för att man tänker på kamphundar. Däremot någon som i en liten väska trycker ner en boxer som man hoppas ska misstas för en sån där Paris
Hilton- accessoar.

6. Artist: Rasmus Viberg
Låt: Social butterfly
Betyg:1
Det är låtar med tydliga världsmusikinfluenser som brukar vinna stora Eurovision. Det här är tyvärr bara en halvdan låt om än inte i svensk folkdräkt. Men, det kunde varit värre. Den kunde varit längre.

7. Artist: Pernilla Andersson
Låt: Desperados
Betyg: 4
En nattradiodänga. Något att lyssna på när man åker hem från en melodifestival. En ankunge som inte har i det här sammanhanget att göra. Borde flyga med svanarna i stället. Årets Af Ugglas. Vinner, eller kommer sist.

8. Artist: Danny
Låt: In the club
Betyg:3
Refrängen består  av att man upprepar titeln en hel massa gånger. Suveränt. Tyvärr ringer 1992 upp i slutet och tackar Danny för att han hittat Rhythm is a dancer-rappen. Jag som tyckte vi hade gömt den så bra.

Jennys betyg:

1. Dilba
Try Again
Betyg: 2
Donna Summer-disco tänkte jag först, men sen blev det klubbsörja av allt ihop. Dilbas ljuva och milda stämma passar inte alls in till det här hemska dunket. Det dränker henne. I’m sorry Dilba, men det här funkar inte alls.

2. Swingfly
Me And My Drum
Betyg: 3
Efter att ha surat ihop över föregående låt, ändrade jag raskt sinnesstämningen av denna glada och svängiga melodi. Swingfly har sitt speciella och sköna sound, och jag gillar det. Jag dansar inte, det gör jag bara inte. Men till den här kan jag nästan tänka mig att släppa loss. Nästan.

3. Jenny Silver
Something In Your Eyes
Betyg: 5
Detta hade lika gärna kunnat vara en ABBA-dänga, och jag älskar den. Men det beror nog mest på min svaghet för ABBA. Det är iallafall så här ska schlager låta, men det är ju inte så förvånande när Thomas G:son har varit och pillat i den.

4. Jonas Mattson
On My Own
Betyg: 3
Är Jason Mraz med i år? Nä, det Jonas Mattson. Men likheten både sång- och musikmässigt är snarlik. Gulligt, försiktigt och lite lagom gung. En krypa-ner-under-en-filt-med-en-kopp-te-låt. Detta tror jag kommer att gå hem hos många. Många flickor.

5. Le Kid
Oh My God
Betyg: 1
Nej, usch! Stäng av, var det första som for igenom mitt huvud. Då hade endast orden oh my god yttrats. Jag ska be till högre makter och kan till och med gå så långt som att offra min lilltå, bara jag slipper höra den här fler gånger.

6. Rasmus Vikberg
Social Butterfly
Betyg: 4
Är Rasmus bror till Alexander Rybak? Den här får mig att tänka lite på Fairytale. Den har underbart skön refräng och det är ju inget snack om saken att killen kan sjunga. Även denna kan jag tänka mig att svänga mina lurviga till.

7. Pernilla Andersson
Desperados
Betyg: 3
En kvinnlig Lars Winnerbäck. Hon har en härlig röst, och det är en avslappnad känsla jag får när jag lyssnar. Kanske lite tråkig för Melodifestivalen, men jag känner på mig att den här kommer att lista Svensktoppen inom en snar framtid.

8. Danny
In The Club
Betyg: 2
Är detta förhandsfavoriten? Jag vet att han är flickidolen deluxe, men jag är uppenbarligen för gammal för att gilla honom.  Återigen detta klubbtrams. Nej tack, den här vill jag inte ha malandes i huvudet. Men den kommer säkerligen spelas varm på dansgolven.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!