"Jag blir äcklad av konserter"

Per Nordmark från Piteå har Fireside och Breach på meritlistan. Om exakt en månad ger han ut albumet Take the Money and Run under artistnamnet Bad Hands.

8 januari 2010 06:00
Ett flertal av låtarna kan man klassa som elektronisk rock och redan nu går det att höra singeln Bad Hands på diverse ställen på nätet. Gästsångare på just den låten är Nina Kinert. Men annars gör Per det mesta på skivan, förutom sjunger.

 

Live utan sångare
En av utmaningarna med Bad Hands-projektet är att göra live-spelningar utan att ha med sig gästartisterna från skivan (Howlin’ Pelle, Nicke Andersson, Henric de la Cour, Lowood, m.fl.). Hur Nordmark ska lösa det vill han inte riktigt avslöja. Men han berättar att han filmat de olika sångarna när de framför sina låtar. En filmduk på scen kanske?

 

- Man vet aldrig. Det ska bli väldigt spännande. Jag vill göra något gränslöst som inte gjorts tidigare, säger Per Nordmark.

 

Äcklad av konserter
Han berättar att han blir närmast äcklad av att gå på konserter nuförtiden - eftersom upplägget är så förutsägbart.

 

- Koncentrationen på frontfiguren är uråldrig. Det måste förstöras. Alla former av uttryck måste sträva framåt. Framåtrörelsen måste inte vara extravagant. Det räcker med att man strävar efter förändring, säger han.

 

En artist som fattat hur man lägger upp en scenshow som gör något nytt, enligt Nordmark, är Karin Dreijer Andersson, mer känd som Fever Ray.

 

- Hon är fantastisk, säger han.

 

Är det ett ensamt liv att inte ha något band?

 

- Absolut. Men man kan säga att jag nuförtiden har ett band med Britta Persson.

 

Inga funderingar på att återförenas med något gammalt band?

 

- Nej, men det skulle vara så otippat med en återförening av Fireside att tanken blir lockande. Ibland känner man att det skulle vara häftigt att göra en sista skiva där man skriver allt ihop - och som är svinbra.

 

Stjäl gärna
Nordmarks filosofi är att stjäla så mycket av andra som det bara går.

 

- Det är inställningen man måste ha. Annars kan man lika gärna lägga av. Allting är gjort sedan länge. Men jag tar ofta grejer, som en takt, från sådant jag tycker är helt värdelöst.

 

Förut var han mycket mer detaljstyrd än vad han är nu. Nu har han insett att det viktiga är att musiken har känsla. Och därmed blir det teoretiskt möjligt för världens sämsta musiker att göra världens bästa låt.

 

Bad Hands är Per Nordmark, ursprungligen från Piteå. Tidigare har han spelat trummor i Breach och Fireside. Andra projekt: trummis åt Christian Kjellvander och Britta Persson.

 

Nu har han spelat in en samling låtar där delar av artist-Sverige står för sång.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!