Amerikansk spetsspelare klar för BC Luleå

BC Luleå har gjort klart med den amerikanske forwarden LaRon Smith. ”Jag känner mig hedrad att få komma till BC Luleå”, säger LaRon Smith.

20 augusti 2019 16:42

Sporten har tidigare berättat att BC Luleå varit på jakt efter en stor spelare. Nu har klubben gjort klart med sin tredje och sista amerikan i den 204 centimeter långe forwarden LaRon Smith som senast kommer från spel på Cypern och i Bulgarien.

– Det känns fantastiskt. En av killarna i laget tog kontakt med mig (Brandon Rozzell) och sa att vi kan göra stora saker tillsammans. Att jag var pusselbiten som saknades och att vi har chansen att vinna mästerskapet. Jag känner mig hedrad att få komma till BC Luleå och tävla om mästerskapstiteln, säger LaRon Smith till klubbens webbsajt.

Han fortsätter:

– Jag är en skottblockare och en väldigt defensivt inriktad spelare. Jag är bra på att avsluta runt ringen och kan göra poäng på flera olika sätt. Jag hjälper mina lagkamrater att bli bättre både defensivt och offensivt, säger Smith.

Smith avslutade säsongen med bulgariska Yambol där han var en av lagets främsta spelare. Han snittade 13,7 poäng, 9,6 returer och 2,5 blockar på drygt 28 minuters speltid per match.

BC Luleås tränare Peter Öqvist har haft ögonen på LaRon Smith under hela sommaren.

– Det är en spelare som varit på radarn genom hela sommaren. LaRon är atletisk och spelar lång tack vare sin ’wingspan’. Han kommer att hjälpa oss med försvar, returtagning och framför allt spelet nära korgen. Även om det finns potential för honom att även vidareutveckla sitt spel, säger Peter Öqvist.

Öqvist säger att Smiths atletiska förmåga och långa armar, som påstås mäta hela 234 centimeter från fingerspets till fingerspets, ger laget ytterligare en dimension.

– Det ger oss en dimension till att ha det spelet ovanför ringen – både offensivt och defensivt. Kanske framför allt defensivt och i returtagningen. Han är en skottblockare av rang och kommer att göra det tryggare för alla att spela försvar där ute på golvet, säger Öqvist till BC Luleås webbsajt.

Öqvist meddelar att truppen inte är helt spikad ännu.

– Truppen blir aldrig riktigt spikad. Det vore dumt att stänga dörren för duktiga spelare som vill spela i Luleå. Så vi stänger aldrig några dörrar helt. Men vad det gäller spetsspelare i dag så känner vi oss nöjda.

LaRon Smith

Ålder: 25

Position: Forward/center

Längd: 204 centimeter

Vikt: 98 kilo

Tidigare klubbar: Yambol (Bulgarien), Etha (Cypern), University of Auburn (college, USA)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kent Vikström