BC Luleå jagar sista påskriften: "Ska ge oss spets"

Elva spelare är klara för spel i BC Luleå för kommande säsong och nu intensifieras jakten på den sista spelaren. "Han ska ge oss spets med vissa kvalitéer, inte bredd", säger Peter Öqvist, coach i BC Luleå.

16 augusti 2019 15:27

Under torsdagen gjorde BC Luleå klart med den 18-åriga talangen Pelle Larsson. I och med hans påskrift var han den elfte spelaren in i truppen och nu återstår bara en plats att fylla innan truppen är spikad.

BC Luleås coach, Peter Öqvist, har en tydlig mall för hur den sista spelarens egenskaper ska se ut.

– Just nu kikar vi efter en stor forward som kan spela på position fyra och fem. Han ska vara över två meter, rörlig, atletisk nog för att ha ett spel ovanför ringen som kan hjälpa oss i försvar och returtagning, säger Öqvist.

Coachen fortsätter:

– Offensivt vill vi att han är ett hot mot korgen, han behöver inte skjuta treor eftersom vi redan har många sådana spelare, säger Öqvist.

Peter Öqvists tydliga önskan om spelartyp har såklart gått upp en våning till klubbdirektören, Lars Mosesson.

– Vi ska försöka hitta en amerikan till, vi har ju bara två utländska importer än så länge. Meningen är att det ska ske till helgen eller nästa vecka, säger Mosesson.

Ni är alltså ganska nära?

– Man kan aldrig veta det, men från vår sida så vill vi göra klart så snart som möjligt. Men i och med att vi söker lite längd på spelaren så är urvalet lite mindre och svårare, säger Lars Mosesson.

Earvin Morris, som kom till BC Luleå mitt under säsongen förra året, blev klar för finska Kataja Basket. Morris var aktuell för en återkomst till Luleå men i och med värvningen av Quinton Upshur slocknade intresset från Luleås sida eftersom amerikanernas spelartyper påminde för mycket om varandra.

Varken Lars Mosesson eller Peter Öqvist vill inte nämna några namn på vilken spelare klubben har siktat in sig på.

– Det är klart att vi har namn och att det börjar smalna av på listan. Samtidigt så är det ju så att om man väntar för länge på ett namn så kanske något annat försvinner vilket gör att man måste vara försiktig med att lova några datum när det ska vara klart, säger Öqvist.

Vilken roll i laget ska den sista spelaren ha?

– Det är den sista spelaren in och det är klart att vi vill ha in en spetsspelare, så är det, säger Öqvist.

Med bara en pusselbit borta är nu truppen näst intill intakt. Guldmakarna från 2017 Quinton Upshur och Brandon Rozzell har återvänt. Axel Nordström, Daniel Eliasson och Pelle Larsson har anlänt och nyckelspelaren Denzel Andersson har förlängt.

– Det känns jättebra. Både vad gäller talang, personligheter och karaktär i gänget så är jag supernöjd. Men samtidigt ska man vara ödmjuk, det är lagidrott och man ska få ihop det och det ska klicka men det känns sjukt inspirerande, säger Peter Öqvist.

BC Luleås spelartrupp

Quinton Upshur

Denzel Andersson

Daniel Hansson

Pelle Larsson

Axel Nordström

Brice Massamba

Karl Persson

Anton Kobylak-Berglund

Daniel Eliasson

Brandon Rozzell

Tim Kearney

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jesper Sandberg