BC föll överraskande: "Tufft att spela här"

En riktigt dålig start kostade BC matchen i Nässjö. Hemmalaget vann med 85–81 efter stor dramatik i slutet av matchen.

9 november 2018 21:40

BC Luleå for till Småland för andra gången på en dryg vecka. Förra fredagen vann man ju som bekant borta mot Wetterbygden efter en stark avslutning på matchen. Nu stod Nässjö på tur i en hall där BC Luleå ofta pressats hårt av hemmalaget.

I veckan kom också beskedet att forwarden Daniel Alexanders säsong är över på grund av en allvarlig knäskada. Dessutom saknades Brice Massamba på grund av en hjärnskakning.

Utan 2,06 långe Alexander och 2,08 resliga Brice Massamba saknade BC viktig längd under korgen. Inför matchen ville därför BC-coachen Peter Öqvist att hans mannar skulle fokusera på att skydda den egna korgen.

Det fungerade inte alls för bortalaget inledningsvis. Man lämnade stora hål i mittförsvaret och när de täpptes till hittade Nässjö luckor för trepoängare. Hemmalaget satte fem treor på de inledande tio minuterna och ryckte åt sig en ganska stor ledning, som mest med 12 poäng i första halvlek.

Men under en lyckosam minut i andra perioden jobbade sig BC in i matchen igen. Tio raka poäng gjorde att man kunde gå till halvtidsvila i underläge med blott en poäng, 41–40.

Kanske berodde det på att Peter Öqvist tog av sig kavajen? För när bara skjortan var på stämde plötsligt spelet igen för norrbottningarna.

Den tredje perioden blev jämn, men en bra start av BC gjorde att man tog över ledningen. Inför den sista perioden hade man 65–64.

Avslutningen blev en riktig rysare. Lagen turades om att ta ledningen.

Med bara 22 sekunder kvar fick Corban Collins tre straffkast vid ställningen 82–81 för Nässjö. Han missade två av tre och det blev för kostsamt.

Nässjö vinner med 85–81 och assisterade coachen Håkan Larsson suckade tungt efter matchen.

– Vi har tufft förut här nere och förlorat med mycket mer. Vi vet att det alltid är tufft att spela här, säger han och menar också att inledningen på matchen inte var vad man önskat.

– Nej, med en sån här dålig start där vi släpper in 29 poäng i första perioden. Då får Nässjö lite flyt. De får medgång. Vi får jobba och då blir det mycket tuffare. Det är ändå jämnt till slut.

Precis innan matchstart gick brandlarmet i halsen efter att Nässjö dragit på lite väl mycket rök under spelarpresentationen. Hallen fick utrymmas i väntan på brandkåren, men Håkan Larsson tycker inte att det var något som förklarar BC:s dåliga start.

– Nej, det är ingen ursäkt. Det är lika för båda lagen, säger Håkan Larsson efter nederlaget i Nässjö.

Matchfakta

Nässjö 85

BC Luleå 81

(29–19, 12–21, 23–25, 21–16)

Poäng, Nässjö: Marquis Jackson 20, Franklin Williams 15, Felix Terins 11, Tomas Fernandez 11, Alexander Gorski 10, Dartaye Ruffin 10, Abdou Medjedoub 5, Facundo Zarzate 2, Lukas Bergäng. BC Luleå: Corban Collins 25, Tim Kearney 12, Thomas Kalemba-Massamba 11, Anton Kobylak-Berglund 9, Robert Gilchrist 8, Daniel Hansson 8, Denzel Andersson 6, Tavarius Shine 2. Publik: 728.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johan Weichselbraun