Annonssamarbete med Ojanperä

Ojanperä satsar i Luleå – inviger nya, större lokaler

Dubbelt så stora lokaler, ett utökat butikssortiment och en enklare vardag för personalen – Ojanperä nysatsar i Luleå. ”Det vi är bra på idag kommer vi att bli ännu bättre på”, säger vd:n Peter Keisu.

Den 24 maj slår Ojanperä upp portarna i nya, större lokaler i Luleå med ett ännu bredare sortiment. Större lager och dubbelt så stor butik, en satsning på såväl kunderna som personalen menar vd:n Peter Keisu.

– För oss som företag är detta en jättestor satsning. Vår butik blir mer välplanerad och vi kommer att kunna visa upp mer av vårt breda sortiment. Vi hoppas på fler kunder och att personalen blir ännu mer nöjd med tillvaron på jobbet, säger han.

undefined
Vd:n Peter Keisu och butikschefen Jacob Gustafsson ser fram emot att flytta till nya lokaler och välkomna fler kunder till den välsorterade, dubbelt så stora butiken.

Sedan Ojanperä öppnade i Luleå 1999 har de funnits på Robertsviksgatan. Den nya lokalen på närmare 1700 kvadratmeter är belägen på Spantgatan 10 i Notviksstan. Här pågår arbetet för fullt inför invigningen.

– Det är mycket att göra nu och blir väldigt roligt när allt är på plats. Det känns kul att kunna ligga hemma med ännu fler produkter från vårt övriga sortiment, det utöver reservdelar. Vi ser detta som en möjlighet att få ut ordet att man inte alltid behöver ta sig till Storheden, säger butikschefen Jacob Gustafsson leende.

undefined
Jacob Gustafsson har arbetat på Ojanperä i sex år, varav de tre senaste som butikschef. "Jag och övriga anställda är exalterade inför flytten", säger han.

Ojanperä har på svenska sidan butiker i Luleå, Kalix och Boden samt Torneå, Rovaniemi, Kuusamo och Kemi i Finland. Kunderna är både privatpersoner och företagskunder. Idag erbjuder de reservdelar till alla bilmärken och jobbar med leveranser till dagen efter. Även om Ojanperäs basverksamhet är inom reservdelar och tillbehör till bilar så finns det en otrolig bredd i butikssortiment med allt från verktyg till fritidsartiklar. 

– Vi har hundratusentals artiklar i vårt sortiment och kan i princip erbjuda det mesta. De nya lokalerna kommer ge oss möjlighet att erbjuda bättre priser då vi kan köpa in större sortiment. Det vi är bra på idag kommer vi att bli ännu bättre på och vi kommer kunna plocka in nytt i butiken, säger Peter Keisu. 

Läs mer om Ojanperäs butiksöppning.

undefined
"Vi har hundratusentals artiklar i vårt sortiment och kan i princip erbjuda det mesta", säger vd:n Peter Keisu.
undefined
Ojanperä har reservdelar till alla bilmärken och kunderna får sina varor redan dagen efter beställning.
undefined
Den 24 maj invigs de nya lokalerna i Notviksstan. Inför invigningen har företaget fullt upp med att komma i ordning.

På Ojanperä är personalen experter på de produkter de säljer. De hjälper gärna kunderna att hitta rätt produkt eller lösning för just sina behov. Den personliga servicen menar vd:n Peter Keisu är företagets främsta styrka. 

– Hos oss får du personlig hjälp, vår personal blir ofta tjenis med kunderna, säger han och fortsätter:

– För oss handlar det inte om att kränga produkter utan fokus ligger på att ha nöjda kunder. Vi lyssnar och försöker skräddarsy lösningar. När man går härifrån ska man känna sig trygg i att man har gjort en bra affär.

undefined
Under invigningen den 24 maj kommer många av Ojanperäs leverantörer att finnas på plats. Det blir även aktiviteter, tilltugg och fina erbjudanden.

Ojanperä har letat efter nya lokaler en längre tid. De ville hitta något tillräckligt stort där de har möjlighet att växa, en lokal med ett bra geografiskt läge och goda parkeringsmöjligheter.

– Vi vill växa och har haft en trång kostym länge. Vi var noga med läget och ville undvika Storheden där vi skulle bli beroende av andras öppettider. Vi tänker på personalen och deras arbetstider. Vi är ett så bra gäng här och det är viktigt att vi bibehåller det och samtidigt lockar nya kollegor, säger Peter.

undefined
Vd:n Peter Keisu har jobbat på Ojanperä i 16 år och tycker att det fortfarande är lika kul. Han värdesätter att de är ett lokalt företag som till stor del kan sätta sin egen agenda.

Idag arbetar 16 personer på Luleåkontoret. För dem kommer de nya lokalerna att innebära en enklare vardag rent logistikmässigt med godshantering, de får även egna kontor, ett tio gånger större personalrum och en bastu att nyttja. 

– Att vara en attraktiv arbetsgivare är viktigt och något som vi har stort fokus på. Vi höjer ribban med de nya lokalerna. Flytten kommer att förenkla våra arbetssätt och underlätta att göra affärer – ja, allt blir bättre, säger butikschefen Jacob och fortsätter:

– Sen är vi ju ett finskt företag så det passar bra med en bastu, det är också något som efterfrågats av personalen.

undefined
Ojanperäs nya lokaler i Luleå nästan dubblar deras yta och ger dem mer utrymme för lager, butik och kontor – och möjlighet att växa.

Nuvarande butik är öppen som vanligt fram till två dagar innan de nya lokalerna invigs den 24 maj. Under invigningen kommer många av företagets leverantörer att finnas på plats, det blir även aktiviteter, finska tilltugg och Peter och Jacob utlovar fina erbjudanden i samband med nypremiären. 

– Vi ser fram emot att ta emot våra kunder i nya, fräscha lokaler och vi ser positivt på framtiden. Vi vill stärka vårt varumärke och växa. Ambitionen är att bli fler och öppna nya butiker på andra orter men vi vill göra det kontrollerat, inte spela roulette, säger Peter Keisu.

Invigning av ny butik

Datum: 24 maj
Tid: Invigning mellan klockan 8.00–17.00
Plats: Spantgatan 10

Under invigningen bjuds det på aktiviteter och tilltugg. Leverantörer kommer att finnas på plats och kunder kommer att kunna ta del av fina erbjudanden.

Läs mer om Ojanperä här.