Annonssamarbete med North Ride

De levererar taxitjänster i Norrbottens inland: ”Vi är mer än bara en åktur”

North Ride är med dig på färden. Här berättar taxichaufförerna Jeanette Larsson och Olle Sjögren om fördelarna med en stark lokal närvaro i Norrbottens inland. ”Tänk att jag får betalat för att ha så roligt om dagarna,” säger Jeanette Larsson.

Jeanette Larsson och Olle Sjögren har tillsammans mer än 45 års erfarenhet av taxiyrket. Att tillgodose resenärernas önskemål och bidra till en trivsam vardag kommer naturligt för dem, lika naturligt som att arbeta hos North Ride. 

undefined
Olle Sjögren och Jeanette Larsson har tillsammans mer än 45 års erfarenhet av taxiyrket.
undefined
”Vi hjälper till i vardagen och det finns ingen bättre känsla än när resenären uppskattar att man finns där för dem”, säger Olle.
undefined
”Det är ett väldigt omväxlade yrke där ingen dag är den andra lik”, säger Jeanette.”

– Jag tog min taxilegitimation år 1997 och för ganska exakt 20 år sedan var jag egenföretagare och hade min taxibil på North Ride. Jag valde att byta karriär men för ett tag sen såg jag att North Ride sökte personal, nu har jag varit tillbaka i åtta månader som heltidsanställd och trivs väldigt bra här, säger Olle.

– Sedan år 2004 har jag varit legitimerad taxichaufför och de senaste 16 åren har jag arbetat som timanställd på North Ride. Jag är inte från Älvsbyn och när jag flyttade hit kände jag inte någon. Genom att jag kör allt ifrån skolkörningar till flygtaxi och färdtjänst så får jag möjlighet att skapa många olika fina relationer, säger Jeanette.

Företaget ser en stor fördel med att vara lokalt anknutna och strävar efter att vara en trygg och stabil arbetsgivare.

– Ibland kan man få en lång körning i slutet av sitt pass och här kan man se fördelen med att vara lokalt anknuten. Då kan en kollega från en grannkommun komma och möta upp en för att ta över körningen så att man följer sitt arbetsschema. Vi stöttar och hjälper varandra på North Ride, säger Olle och fortsätter:

– Här har vi fast månadslön, oavsett vilken körning som delas ut från växeln så får man samma betalt vilket känns väldigt tryggt. 

Tänk att jag får betalt för att ha så roligt om dagarna.

Jeanette Larsson

Chaufför

North Rides taxitjänster

Jeanette och Olles körningar och uppdrag varierar, men det finns vissa speciella ögonblick genom åren som chaufför som sticker ut för de båda.

– En stor del av mina arbetsuppgifter består av skolkörningar. För mig känns det värdefullt att få vara en del av barnens vardag genom att lyssna på dem och skratta med dem. Ett flertal gånger har man fått höra ”här kommer bästa chauffören” och jag är inte ensam med att få höra det, säger Jeanette.

– Det värmer lite extra i hjärtat att få göra det, då vet man att jobbet man gör bidrar till en samhällsfunktion. Vi hjälper till i vardagen och det finns ingen bättre känsla än när resenären uppskattar att man finns där för dem, säger Olle.

undefined
"Vi stöttar och hjälper varandra på North Ride”, säger Olle.
undefined
”En stor del av mina arbetsuppgifter består av skolkörningar. För mig känns det värdefullt att få vara en del utav barnens vardag genom att lyssna på dem och skratta med dem”, säger Jeanette.
undefined
”Det som gör oss unika, är vår fordonsflotta som nyligen har växt med ytterligare tio eldrivna personbilar”, säger Olle.

Mot framtiden

North Ride köpte år 2021 den första elbilen till verksamheten. Fordonsflottan har vuxit och består idag av cirka 60 fordon varav 27 är eldrivna bilar.

– Det som gör oss unika, är vår fordonsflotta som nyligen har växt med ytterligare tio eldrivna personbilar. Vilket gör att mer än 50 procent av personbilsflottan idag är elektrificerad. Nu och framöver kommer det endast att köpas in elbilar till North Ride, vi siktar mot klimatneutrala transporter, säger Olle och fortsätter:

– Vi är långt fram när det gäller fossilfri omställning. Expanderingen av vår fordonsflotta samt utökningen till verksamhetsområdet Kalix och Haparanda gör att vi kommer att behöva fler kollegor.

Ansök här!

undefined
Mer än 50 procent av North Rides personbilsflotta är elektrificerad.
undefined
North Ride erbjuder allt ifrån traditionell taxiverksamhet till budtjänster, skolskjuts, sjukresor, färdtjänstresor och bussverksamhet.
undefined
North Ride köpte år 2021 den första elbilen till verksamheten. Fordonsflottan har vuxit och består idag av cirka 60 fordon varav 27 är eldrivna fordon.

North Ride har en betydande fordonsflotta men enligt dem själva är det deras medarbetare som är hjärtat i verksamheten.

– Lilla North Ride här i Älvsbyn är inte ett litet företag längre. Vi är nästan 60 anställda och förhoppningsvis ännu fler snart, säger Olle.

undefined
För North Ride är det medarbetarna som är hjärtat i verksamheten.

Vad skulle ni säga till de som funderar på att bli chaufför?

– Många kanske tror att taxiyrket är ett ensamt yrke men det är helt tvärt om. Varje dag får vi träffa resenärer som delar med sig av sina livs historier. Mellan körningarna träffar vi även kollegorna på stationen och äter lunch tillsammans eller tar en fika, säger Olle.

– Det är ett väldigt omväxlande yrke där ingen dag är den andra lik. Vi gör samhällsnytta så ta steget och bli min nya kollega, säger Jeanette. 

Om North Ride

North Ride är ett kollektivanslutet företag som verkar i Arvidsjaur, Arjeplog, Älvsbyn, Kalix, Överkalix, Haparanda och Jokkmokk. De erbjuder allt ifrån traditionell taxiverksamhet till budtjänster, skolskjuts, sjukresor, färdtjänstresor och bussverksamhet.

Hemsida: North Ride - Din taxi i Norrbotten - Älvsby Taxi 

Lokala taxibolaget växer

Lokala taxibolaget växer

Annonssamarbete med North Ride

North Ride är med dig på färden. Här berättar taxichaufförerna Jeanette Larsson och Olle Sjögren om fördelarna med en stark lokal närvaro i Norrbottens inland. ”Tänk att jag får betalat för att ha så roligt om dagarna,” säger Jeanette Larsson.