Annonssamarbete med Lapland resorts

Äventyr för alla i Riksgränsen och Björkliden

Ta vara på närheten till fjällen och njut av en långweekend i Riksgränsen eller Björkliden – två anläggningar, en destination. Åk slalom, sjunk ner i en jacuzzi, avnjut härliga middagar och besök afterski. Här finns något för alla oavsett ålder och tidigare erfarenhet av skidåkning.

Lapland Resorts driver fjällanläggningarna Riksgränsen och Björkliden. Hit vallfärdar årligen turister från hela världen för att ta del av den unika miljön i fjällen. Destinationerna är främst kända för möjligheterna till snowboard och skidåkning men erbjuder mycket mer än bara det.

– Många kan vara rädda för att komma hit då de tänker att man måste vara proffs på skidåkning, men så är det inte. Här finns backar för alla oavsett nivå och även möjlighet att lära sig på plats. Det går även bra att komma hit utan att ens besöka skidbackarna och enbart njuta av en härlig weekend med hotell, god mat, spa, utflykter och fantastiska vyer, säger Christophe Risenius, marketing director. 

De flesta väljer att ta tåget eller bilen upp till fjällen. På plats går det dagligen transferbussar mellan Björkliden och Riksgränsen så det är lätt att ta sig mellan anläggningarna för gästerna. Liftkorten är giltiga på båda anläggningarna som tillsammans erbjuder över 30 pistade nedfarter, ett brett utbud av restauranger och flertalet boenden från budget till lyx.

Allt om Riksgränsen och Björkliden

Riksgränsen
I början av 1900-talet ansåg man att snömängden i Riksgränsen var för övermäktig så samhället började avvecklas. Nu är snön i stället det har blivit Riksgränsen styrka. Här går det att ta del av gränslös skidåkning, härliga restauranger och ett avslappande spa. 

undefined
På Hotell Riksgränsen bor du bekvämt i hotell, skidåkarrum eller i lägenhet med självhushåll.
undefined
Svit i Hotell Riksgränsen.
undefined
Boka en privat badtunna och njut av utsikten.

Boende
Riksgränsen erbjuder ett brett urval av boenden och har camping, fjällstation, hotell, ski lodge och vandrarhem som alternativ. Boendena har olika storlekar och prisklasser. Välj mellan att äta frukostbuffé varje morgon eller att leva mer självständigt. Det är lätt att ta sig till skidbacken direkt från samtliga boenden.

Läs mer om alla boenden här!

Relaxen Spa & Sauna
Slappna av och värm upp dig ordentligt i bubbelpoolen eller bastun för att sedan ta ett dopp i poolen medan du beundrar utsikten över fjällvärlden. Här är fokuset lugn och ro, bli extra bortskämd och kryp ner i ett bubbelbad med tända ljus följt av en uppmjukande massage. Det går även att hyra två privata badtunnor att sjunka ner i med något gott i glaset och gott sällskap.

Lär mer om relaxen här!

undefined
Välj mellan 15 pister som skiftar från grönt till svart eller hitta din egen väg i något av alla off-pist-stråk.

Skidåkning
Här finns det 15 pister som passar nybörjaren till proffsåkaren, allt är sammankopplat med ett över 5200 meter långt liftsystem. Det går även att åka offpist, längdskidåkning, toppturer och heliskiing. Som nybörjare finns det skidskolor att delta i oavsett ålder och förkunskap. 

Läs mer om skidåkning här!

undefined
Topptur med guide i Riksgränsen.

Aktiviteter
I Riksgränsen kan du boka en privat topptur med guide, skidlektion eller offpistguidning. Det finns även afterski, spa, restauranger och event. Om du är intresserad av fler aktiviteter kan du enkelt ta dig till systerorten Björkliden med transferbuss. Där kan du bland annat åka hundspann, mata renar, ta en skotertur eller besöka Ishotellet i Jukkasjärvi under dagen.

Läs mer om aktiviteter här!

undefined
Restaurang Lapplandia omvandlar lokala råvaror till vackra och smakrika matupplevelser.
undefined
När solen tittar fram och våren nalkas öppnas dörrarna till stora altanen Pelikanhyllan.
undefined
Det finns ett flertal matupplevelser att utforska i Riksgränsen.

Mat & dryck
Oavsett om du vill äta en hamburgare eller trerättersmiddag hittar du det i Riksgränsen. Välj mellan Restaurang Lappandia, Meteorlogen Ski Lodge, Grönan, Lappis, Nordalsköket, Låktatjåkko, Lobbybaren och Pelikanhyllan. Mat och dryck finns tillgängligt från tidiga morgonen fram till sent på kvällen. 

Läs mer om mat och dryck här!

undefined
Utsikt från Stugbyn Kåppas.

Björkliden

Hit kommer besökare i alla åldrar för att njuta av den friska luften och utsikten över Lapporten. Anläggningen Björkliden har levererat upplevelser sedan år 1926 och erbjuder ett brett utbud av boenden, aktiviteter och restauranger. En familjevänlig destination som passar både nybörjare och mer erfarna skidåkare.

Boende
Välj mellan att bo i en stuga med självhushåll eller på hotell med alla bekvämligheter nära till hands. Klassiskt hotellrum, camping, fjällstation och timmerstuga med jacuzzi finns med i urvalet. Åk ensam och njut av egentid eller ta med hela familjen och kompisgänget. Oavsett vilket boende du väljer är fjäll, restauranger och upplevelser runt knuten. 

Läs mer om alla boenden här!

undefined
Barnens skidskola kombinerar lek och fysisk aktivitet.
undefined
Här finns upplevelser både för entusiastiska nybörjare och våghalsiga veteraner.
undefined
I Björkliden finns det gott om längdskidspår.

Skidåkning
Skidåkning för alla är riktlinjen i Björkliden som erbjuder ett över 8000 meter långt liftsystem och 23 pister som skiftar från grön till svart nivå. Här går det även att ta del av längdskidspår, ge sig ut på dagstur, offpist och heliskiing.

Skidskola finns på plats i Björkliden för både skid- och snowboardåkare. Det går alltid att utvecklas vidare oavsett nuvarande nivå och lektionen anpassas beroende på förkunskaperna. Skidåkning klassas som friskvård så det går att använda sitt friskvårdsbidrag som betalningsmedel för skidskola och liftkort. Barnens skidskola finns även tillgänglig för de yngre besökarna.

Läs mer om skidåkning här!

undefined
Upplev fjällen från ett hundspann.

Aktiviteter
Passa på att utveckla dina skidkunskaper genom en topptur, privatlektion eller offpistguidning. Om du behöver en paus från skidbackarna kan du ta en hundspannstur, besöka renar, åka skoter, ta en dagstur till ishotellet eller uppleva ett norrskensäventyr.

Lämmelklubben är kostnadsfri och finns tillgänglig för de yngre besökarna mellan 9 februari – 3 maj. Här får barnen möjlighet att åka ut på utflykt till en kåta, lära sig att göra upp en brasa, poppa popcorn över öppen eld och isfiske för att bara nämna några aktiviteter. 

Läs mer om våra aktiviteter här!

undefined
Resturang Lapporten präglas av oväntade kombinationer och kontraster där naturen och omgivningen är den stora källan till inspiration.
undefined
Här finns allt från hamburgare till trerättersmeny.
undefined
Middag över öppen eld i Rakkaskåtan.

Mat & dryck
Njut av en trerättersmeny medan du ser ut över Lapporten eller en privat middag i Rakkaskåtan. Intill skidbacken finns Snöbaren där det går att samla krafterna med grillade hamburgare, smörgåsar, fikabröd och gulaschsoppa. Utöver ett flertal restauranger finns även Bar Rallaren som många besöker efter en heldag på fjället för after-ski. 

Läs mer om mat och dryck här! 

undefined
Norrsken över fjällen.

Om Lapland Resorts

Lapland Resorts driver fjällanläggningarna Björkliden och Riksgränsen samt Sveriges högst belägna fjällstation; Låktatjåkko 1228 m.ö.h. Deras mål är att erbjuda en mångfald av upplevelser som få andra kan, familjevänligt men också äventyrligt. 

Hemsida: https://laplandresorts.se/