Annonssamarbete med Niemi BilMazda CX-60 – hybriden för norrländskt klimat

Mazda CX-60 – hybriden för norrländskt klimat

En mångsidig laddhybrid med hög komfort och välutvecklad teknik som dessutom gör sig riktigt bra i Norrbotten. “Det här är Mazdas mest populära lansering och vår snabbast säljande bil någonsin”, säger Oskari Kotiranta, säljare på Niemi Bil.

Fyra av fem nyregistrerade personbilar i Norrbotten 2022 var elbilar eller hybrider enligt statistik från Transportstyrelsen nyregistrerade bilar. Oskari Kotiranta, säljare har tydligt märkt av det ökade intresset. Några av de främsta orsakerna till att kunder är nyfikna eller vill gå över från fossildrivet är att sänka sina bränslekostnader, få lägre skatt och köra mer miljövänligt.

undefined
Oskari Kotiranta är säljare på Niemi Bil, Banvägen 7B, Luleå och expert på Mazda.

Om man står i valet och kvalet mellan el och fossilt är Mazda CX-60 en perfekt mellanväg enligt Oskari. 

– Det är en helt fyrhjulsdriven SUV som är rejäl under långkörningarna med sina 327 hästkrafter och med möjligheter till riktigt låg förbrukning när du kör på el, säger han och fortsätter:

– Perfekt om man inte känner sig helt redo för el. Vi är i skiftet mellan förbrännings- och elmotorer just nu så det är helt rätt i tiden att ha båda delarna. Med CX-60 får du upp till 63 kilometer räckvidd på el vilket är tillräckligt för att slippa tankning till vardags. 

CX-60 kampanj hos Niemi Bil! Läs mer här!

undefined
CX-60 är den populäraste lanseringen någonsin hos Mazda och har snabbt gjort försäljngssuccé.

Bilen har också ett hybridläge där den kombinerar el och bensin samtidigt för att sänka förbrukningen vilket många uppskattar under årets kallaste dagar. 

– I längden sparar man mycket pengar på den minskade bensinutgiften, som miljöbil har den även en väldigt låg skatt årligen på enbart 360 kronor. Jag rekommenderar verkligen hybrid om du är kluven, då får du stå kvar med en fot i det bekanta och en i det nya, säger Oskari.

Vill du veta mer om Mazda CX-60? Klicka här!

undefined
I Norrbotten behöver vi bilar som är stabila och säkra efter vinterväglag – här får CX-60:n glänsa, förklarar Oskari.

FRÅGOR & SVAR MED OSKARI

Vad är skillnaden mot andra laddhybrider?
– För det första är den fyrhjulsdriven, även under ren eldrift, vilket är ovanligt. Stora lastutrymmet sticker också ut, större än Volvo XC60 till exempel. Många uppskattar också en dragvikt på 2500 kilo så den klarar tunga släp eller husvagn.

För vem är passar Mazda CX-60?
– Den passar de flesta och får alltid jobbet gjort oavsett resa. En väldigt allsidig hybrid som är rymlig och klarar tuffare vägunderlag. Kör du mycket i stadsmiljö får du nyttja de låga kostnaderna för räckvidd och ta del av exempelvis parkeringshjälp som underlättar. Förare som ofta är på långkörningar kommer känna av att CX-60 är stabil med bra grepp och dessutom kvick vid omkörning. Det här är en bil med väldigt hög komfort oavsett läge!

undefined
Många beskirver körupplevelsen som att vara ett med bilen, dessutom är designen väldigt uppskattad.

Räcker det med 63 kilometer räckvidd på el?
– De flesta kör mellan arbete, skola och mataffär – den sortens resor tar mest bränsle och då är det fördelaktigt att köra på el eller i ett hybridläge. Sedan har du en 50 liter tank som bilen automatiskt slår över på när du nyttjat räckvidden med el.

Hur mycket sparar man egentligen?
– Förbrukning på el är ca 3-4 kWh/mil. Mycket beror på ditt elpris, men om vi antar runt 1 kr per kWh så kostar en mil för 3-4 kronor, så i längden kan blir det en hel del.

undefined
"Oftast fastnar kunderna direkt för den höga komforten och hur bra den rör sig. Många blir minst sagt imponerade av designen i kombination med bekvämligheten", säger Oskari.
undefined
Många uppskattar hur rymlig CX-60 är, både för passagerare och bagage.
undefined
Mazda CX-60 finns tillgänglig för omgående leverans.

Passar den norrländskt klimat?
– I Norrbotten behöver vi bilar som är stabila och säkra efter vinterväglag – här får CX-60:n glänsa. Det finns även en hel del andra bekvämligheter som rattvärme och kupévärme som går att slå igång via en app och defroster så du slipper skrapa rutorna. Så är det ruskigt väder ute kan du köra igång värmen i appen och sätta dig i en skön och upptinad bil, på med rattvärmen och bara köra iväg. Väldigt bekvämt.

undefined
"Kör du mycket i stadsmiljö får du nyttja de låga kostnaderna för räckvidd och ta del av exempelvis parkeringshjälp som underlättar", säger Oskari.

Vilka funktioner erbjuder CX-60?
– Mina personliga favoriter är 360 backkamera där du ser allting runt bilen uppifrån, bose sound system och ansiktsigenkänning som minns varje förare och automatiskt ställer in stolarna efter preferens. Head up display uppskattar många, den projicerar vägskyltar, hastighetskameror och hastighet direkt i vindrutan. Det gör att du som förare får riktigt bra koll på vad som händer i trafiken. En till fördel är att det räcker med att ha nyckeln i fickan för att låsa upp bilen, perfekt när du kommer från handlingen med händerna fulla. 

Vilken respons ger kunder?
– Oftast fastnar kunderna direkt för den höga komforten och hur bra den rör sig. Många blir minst sagt imponerade av designen i kombination med bekvämligheten. Det är vår snabbast säljande bil hittills och Mazdas mest populära lansering. Så den har fått suveränt mottagande.

undefined
MyMazda appen har flera funktioner för ett trivsamt bilägande.

Vad är MyMazda appen?
– Med MyMazda appen får du tillgång till bilen på distans. Du kan styra laddningen via den, sätta igång den samt pausa. Vid kyligare väder är den perfekt då du kan slå igång kupevärme och defroster så att bilen är varm och upptinad när det är dags för avfärd. Du kan även hålla koll på service, hitta återförsäljare och handböcker.

undefined
Niemi Bil finns med dig under hela bilägandet och är auktoriserad Mazdaverkstad, så du kan alltid vara trygg oavsett vilken fråga som än skulle uppstå.
undefined
Med CX-60 får du upp till 63 kilometer räckvidd på el vilket är tillräckligt för att slippa tankning till vardags.
undefined
Niemi bil är med dig under hela bilägandet.

Finns det några garantier?
– Mazda erbjuder Sveriges längsta garanti på hela 10 år. Där tre års nybilsgaranti kombineras med sju års förlängd komponentsgaranti. Så du som bilägare kan vara riktigt trygg. Niemi Bil är också auktoriserad Mazdaverkstad sedan många år. Vi på Niemi bil finns här för dig hela tiden så att du får ett tryggt ägande.

Har ni Mazda CX-60 hos er nu?
– Ja, vi har precis fått in fler bilar för året och det går att få den med omgående leverans utan väntetid. Kom in om du är nyfiken och ta en provkörning!

Om Niemi Bil

Oavsett vad bilen betyder för dig hjälper Niemi Bil dig att hitta rätt – från nya modeller och begagnade bilar till service och reparation.

För kontakt och öppettider hos bilhallarna klicka här!
Hemsida: www.niemibil.se
Här finns vi: Luleå, Skellefteå och Umeå