Annonssamarbete med Placerum

Välkänt Norrlandsföretag expanderar – öppnar nytt kontor i Luleå

Norrländska Placerum fortsätter växa. Företagets femte kontor öppnar nu i centrala Luleå. Men resan mot drygt 30 anställda har inte gått fortare än nödvändigt. "Att växa är bra – så länge det sker i rätt takt och av rätt skäl", säger vd Anders Ledin.

"Det har aldrig funnits en ambition att växa för växandets skull. Men vi tycker vi gör skillnad för våra kunder och beslutet att expandera till andra orter har helt enkelt fallit sig naturligt för oss", säger företagets vd Anders Ledin.

"Det har aldrig funnits en ambition att växa för växandets skull. Men vi tycker vi gör skillnad för våra kunder och beslutet att expandera till andra orter har helt enkelt fallit sig naturligt för oss", säger företagets vd Anders Ledin.

Foto: Placerum

Native2024-04-03 01:00
Detta är ett annonssamarbete.

Det har gått snart 20 år sedan Placerum Kapitalförvaltning grundades i Umeå. Utan större brådska har företaget vuxit till dagens dryga 30 anställda fördelat på fem kontor längs Norrlandskusten.

– Det har aldrig funnits en ambition att växa för växandets skull. Men vi tycker vi gör skillnad för våra kunder och beslutet att expandera till andra orter har helt enkelt fallit sig naturligt för oss, säger företagets vd Anders Ledin och fortsätter:

– Att växa är bra – så länge det sker i rätt takt och av rätt skäl.

undefined
Vår ambition är att vi ska vara en stark norrländsk aktör och fortsätta göra skillnad för våra kunder i Norrland, säger Anders Ledin, vd på Placerum.

Väl medveten om att han pratar om sådant som kan uppfattas som klyschigt kommer Ledin in på begrepp som långsiktighet och värdet i att bygga relationer som det viktigaste i den bransch han framgångsrikt verkat i nu i närmare 30 år varav 22 på Placerum.

– Men vi gör precis allt vi kan för att det inte bara ska vara ord. I precis allt vi gör – såväl affärer och som expansion – ska det finnas en långsiktighet och en hållbarhet. Det är tack vare detta och med ett uttalat fokus på kundens bästa som vi lyckats så väl under de här åren och gradvis vuxit med både fler kontor och medarbetare, säger han.

Placerum grundades 2002 och erbjuder placerings-, pensions- och livförsäkringslösningar med fokus på aktiv förvaltning och kvalificerad rådgivning. Successivt har företaget vuxit i Norrland med kontor i Umeå, Örnsköldsvik, Sundsvall, Härnösand och nu Luleå. 

Till kontoret i Luleå har företaget rekryterat Göran Palo Häggqvist som kontorschef.

– Mitt sätt att jobba har i alla tider byggt på långsiktiga relationer. Jag tror på att vara nära mina kunder och bygga förtroende över tid. När jag fick frågan om att vara med på den resa som Placerum befinner sig på så var det insikten i att företaget delar mina värderingar som gjorde att jag tog steget. Vi delar en övertygelse om att framgång inte sker i de snabbaste klippen utan i lönsamma hållbara lösningar, säger Göran Palo Häggqvist.

Ett steg i hållbara lösningar för sina kunder har varit att fatta ett – för branschen – unikt beslut. Placerum har valt bort alla former av bonusutbetalningar och någon provision för deras rådgivare finns inte.

– Och eftersom vi har oerhört låg personalomsättning är det tydligt att våra medarbetare köper in sig på idén med Placerum; aktiv fondförvaltning på riktigt, vi behandlar alla kunder lika oavsett investering och vi träffar alltid våra kunder ansikte mot ansikte för att visa hur det går, säger Ledin.

undefined
2018 utsågs Anders Ledin till årets vd av VK och Affärsliv24.

Vill du komma i kontakt med Anders eller någon av hans kollegor? Här hittar du Placerums alla medarbetare. 

Idag förvaltar Placerum närmare 6 miljarder kronor och omsätter drygt 70 miljoner kronor. Trots storleken är målsättningen att behålla den familjära känslan och bedriva verksamheten på samma sätt som de gjort sedan starten.

– Att driva företag är givetvis en tillvaro med ständiga utmaningar. Men om vi aldrig lovar mer än vi kan hålla, alltid strävar efter att överträffa kundens förväntningar och alltid ringer tillbaka – då blir det betydligt enklare att driva ett företag som går bra och med personal som trivs, säger Anders Ledin som utsågs till Umeås bästa vd 2018.

I tidigare intervjuer har Anders Ledin sagt att en av hans främsta styrkor som vd är hans förmåga att göra bra rekryteringar. Idag har företaget ett 30-tal anställda och den senaste rekryteringen har varit medarbetare till Luleåkontoret som öppnade i mitten av mars. Hur ser han på framtiden? Var ser han företaget om ytterligare tio år?

– Vi ska fortsätta anställa starka personer som kan anta utmaningarna som kommer med att starta upp verksamheter på nya orter. Vår ambition är att vi ska vara en stark norrländsk aktör och fortsätta göra skillnad för våra kunder i Norrland, säger Anders Ledin.

Placerum Kapitalförvaltning öppnade i Luleå 18 mars och rekryterar nu både förmögenhetsrådgivare och försäkringsförmedlare till sitt nya kontor.

Om Placerum

Placerum Kapitalförvaltning erbjuder en aktiv förvaltning, kvalificerad rådgivning och hög servicenivå erbjuda förstklassiga placerings- och livförsäkringslösningar. 

Hemsida: www.placerum.se

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Kuriren.