Vad erbjuder spelbolagen?

24 november 2021 11:54

Vad erbjuder spelbolagen?

Människan har satsat pengar på olika sorters spel och tävling sedan många hundratals år tillbaka och spänningen spelen och bettingen ger är ett stort intresse hos många. Spelbolagen omsätter enormt stora pengar varje år och att välja ett spelbolag är inte helt lätt för alla.

Det finns många spelbolag i Sverige och runt om i världen, när man ska välja spelbolag så är det viktigt att man har koll på vad det är för ett spelbolag och vad just det spelbolaget erbjuder. Det kan vara en hjälp att titta på Topplistan Bästa Spelbolagen för att hitta vilket spelbolag som passar just dig och ditt spel.

Hur väljer man ett bra spelbolag?

När man väljer spelbolag så är det en fördel att man tittar på vilka spel det bolaget erbjuder. Är det oddsspel man är ute efter så är det ju bra om spelbolaget man väljer har det. Det kan också vara en bra ide att titta på hur höga odds bolaget har, ju högre odds de har desto större chans har man att vinna mer pengar. Ska man spela på odds så vill man ju ha så höga odds som möjligt.

Är man en ny spelare så kan det vara bra att välja ett spelbolag som har en kundtjänst om det skulle uppstå oklarheter. Det kan också vara bra att lära sig grunderna och riskerna med att spela.

Det är viktigt att ta reda på vilka spelbolag i Sverige som har en svensk licens. Det betyder att de erbjuder spel på ett tryggt och ansvarsfullt sätt. När ett spelbolag i Sverige har svensk licens betyder det att de måste erbjuda ett spelande som förebygger spelmissbruk. 

Det gör de bland annat genom att endast erbjuda en bonus per spelare, en begränsad summa på de insättningar en spelare får göra och inga spelare får spela mot faktura eller på kredit. 

Ett spelbolag med svensk licens måste även erbjuda spelpaus.

Vad är spelpaus?

Spelpaus är ett sätt att hindra människor från att hamna i ett spelberoende som kan vara väldigt svårt att ta sig ur. Spelpaus innebär att du själv kan stänga av dig från allt registrerat spel hos alla spelbolag som har svensk licens. Det gör många när de känner att de håller på att tappa kontrollen över sitt spelande. 

Du kan stänga av ditt spel under en kortare period eller under längre perioder men du kan inte stoppa din spelpaus innan tiden har gått ut. När du gör en avstängning på 1 - 6 månader upphör den automatiskt när tiden har löpt ut men väljer du en tillsvidareavstängning så kan den avslutas tidigast efter 12 månader och aktiverar du inte ditt spel igen efter de månaderna så löper den på tills du själv avbryter den.

Från

Alpin Media