Annonssamarbete med Cervera

Träffa Mathias Dahlgren på Cervera Storheden

Mathias Dahlgrens restauranger har fått stjärnor i prestigefyllda Guide Michelin, han har blivit utnämnd till Kockarnas kock åtta gånger samt är den enda svensken som vunnit ”Kock-VM” i Bocuse d'Or i Lyon, Frankrike. Nu kommer han till Cervera i Luleå.

Träffa Mathias Dahlgren på Cervera, Storheden 2/11 kl.10.30-15.00

Träffa Mathias Dahlgren på Cervera, Storheden 2/11 kl.10.30-15.00

Foto: Mathias Dahlgren

Native2023-10-23 01:00
Detta är ett annonssamarbete.

Ta del av en intervju med Mathias Dahlgren inför hans besök på Cervera, Storheden 2/11 kl.10.30-15.00.

Vad kan de som kommer till butiken förvänta sig?
– Provsmakning av det jag lagar på plats, lite matlagningstips och se när jag demonstrerar köksprodukter från min serie med Culimat. Jag ser framemot besöket, det är alltid kul att träffa människor som är intresserade av mat!

Berätta lite om ditt samarbete med Culimat!
– Jag började jobba med de för sju år sedan med målet att ta fram en högkvalitativ serie av produkter som funkar både i det professionella och privata köket. Produkterna funkar på alla sorters spisar och jag använder de dagligen i alla mina kök både i Sverige och utomlands.

Vilken är din favoriträtt att laga en fredag kväll?
– Jag är ledig varannan fredag och när jag då kommer hem vill jag att det ska gå ganska snabbt. Under hösten lagar jag gärna en pasta eller gör en stor kantarelltoast. Gott och enkelt, det behöver inte vara svårare än så! Mer tidskrävande rätter sparar jag till lördag eller söndag.

Ditt främsta matlagsningstips?
– Förfina dina favoriträtter! Maten du lagar ofta kommer ständigt bli bättre. Sedan att aldrig välja en rätt du aldrig lagat tidigare när du bjuder över gäster på middag. Även om receptet låter spännande är det bättre att testat det en gång innan så du vet att det verkligen är bra. 

Var finner du inspiration för matlagning?
– Främst efter råvarorna som är i säsong. Råvarorna smakar olika varje år beroende på hur vädret under årstiden har varit och att anpassa matlagningen efter det hela tiden är det mest spännande.

Vilket är ditt bästa matminne?
– När jag var liten och vi bakade tunnbröd och mjukkaka i byns bagarstuga. När brödet var nybakat och smöret smälte mellan fingrarna när man tog första tuggorna. Det är något fint med att få något helt nylagat. 

Vad önskar du att du hade lärt tid tidigare om matlagning?
– Kan önska att jag tidigare insett att det inte bara finns ett sätt att göra saker och ting på. När man utbildade sig fick man lära sig att det bara fanns ett sätt och så är det inte. 

Event på Cervera

Möt stjärnkocken på Cervera, Storheden 2/11 kl.10.30-15.00

Adress: Storhedsvägen 12, 973 45 Luleå
Telefon: 0920-20 05 40
Mejl: storheden@cervera.se
Instagram: https://www.instagram.com/cerveralulea

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Kuriren.