Detta är ett annonssamarbete

Ska du flytta till Luleå? Detta kan du göra under din första tid i staden

21 juni 2022 15:54

Detta inlägg är en annons

Om du planerar att flytta till Luleå så vill vi börja med att hälsa dig varmt välkommen i förskott! Det här är en fantastisk stad att bo och leva i, där naturen aldrig är långt borta och det finns gott om saker att göra för att hålla sig underhållen.

Men det kan vara lite svårt att veta var man ska vända sig för att få information. I den här texten har vi samlat några tips för dig som har eller ska flytta till Luleå, oavsett om du flyttar till staden mitt under den kalla vintern eller vacker sommar. Om du fortfarande letar efter en lägenhet så kan du se lediga lägenheter i Luleå på länken. 

Promenera runt på stan 

Detta är det absolut första som du bör göra när du flyttar till staden. På så sätt så kan du få en överblick kring hur staden är uppbyggd och var saker ligger någonstans. Ett roligt första utflyktsmål kan vara att besöka Luleå domkyrka. Oavsett om du är religiös eller inte så är det en oerhört vacker byggnad som är riktigt imponerande. Att det dessutom är världens nordligaste domkyrka adderar bara till upplevelsen.

Därefter kan du leta dig vidare till Stadsparken som ligger ett stenkast bort. Avnjut en kaffe på en av de många bänkarna som parken erbjuder. Något kvarter bort så kommer du till vattnet där man kan sitta på uteserveringarna och ta del av makalöst vackra solnedgångar på sommaren. Här sprudlar det ofta av aktivitet och det är alltid god stämning.

Om du flyttar hit för att studera

Om du flyttar till Luleå för att studera så kommer det med största sannolikhet anordnas en hel del olika event och liknande för nya studenter. Oavsett om du ska bo i en studentkorridor eller har skaffat ett boende på annat håll så kommer du att kunna gå på en hel del olika välkomstevenemang.

Detta är ett perfekt sätt att lära känna folk, men även bekanta dig med närområdet. Ofta så är en stor del av dessa saker utomhus. Ett tips är att du går med i en grupp för studenter på Facebook. På så sätt så garanterar du att du inte missar någonting av allt roligt som går av stapeln, även om det ofta också går att hitta information kring detta vid skolans lokaler. Om du inte ska bo i studentkorridor kan du hitta lägenheter på Bostadslistan.

Gå på hockey 

Om du flyttar till Luleå så finns det inget bättre sätt att bekanta sig närmare med staden än att besöka Coop Norrbotten Arena, eller Delfinen (som den kallas i folkmun), för att se när stadens stolthet Luleå HF spelar sina hemmamatcher. Luleå är en stad som tar sin hockey på största allvar och det är inte ovanligt att stora matcher blir helt slutsålda. Att heja fram stadens lag tillsammans med 6000 andra är en fantastisk känsla som inte bör missas.

Testa på att åka hundspann 

Om du kommer till staden under vintern och har flyttat söderifrån så är bland det första du bör göra att köpa en burk D-vitamin. Det kommer hjälpa dig att hålla uppe energin under den långa tiden av mörker som vi upplever. Men bara för att du flyttar under en kall och mörk period betyder det inte att det inte finns gott om häftiga upplevelser som väntar runt hörnet.

Luleå har en stark tradition av att kunna erbjuda turister och andra i området möjligheter att aktivera sig under vintern. Ett populärt alternativ är att testa på att åka hundspann genom skog och mark. Detta är någonting som är otroligt häftigt och som verkligen kommer få dig att uppskatta den enormt vackra vildmarken vi har i Sverige.  

Från

bostadslistan.se