Annonssamarbete med Forenom

Så marknadsför du boende till internationella företag

Forenom marknadsför till rätt målgrupp, hanterar alla avtal, maximerar din vinst, sköter möblering, drift och all kontakt med hyresgästen.
Forenom marknadsför till rätt målgrupp, hanterar alla avtal, maximerar din vinst, sköter möblering, drift och all kontakt med hyresgästen.

Just nu pågår flera stora projekt i norra Sverige. I områdena kring Luleå, Boden, Kiruna, Gällivare, Skellefteå, Östersund och Umeå finns det ett stort och kontinuerligt behov av företagsbostäder till projektarbetare. Så, hur ska du som fastighetsägare tänka när du marknadsför och hyr ut dina lägenheter till internationella företag?

Native 23 oktober 2023 13:51
Detta är ett annonssamarbete.

Forenom har över 20 års erfarenhet som ledande leverantör av möblerade företagslägenheter i Norden. Funderar du på att hyra ut dina lägenheter till företagskunder? Här är deras fyra bästa tips!

1. Undvik tomma månader
När din lägenhet står tom, även om det bara är några månader, förlorar du en stor del av din hyresintäkt. Beroende på hur dina kostnader ser ut kan de tomma månaderna äventyra din totala lönsamhet. Dessutom, om du behöver leta en ny hyresgäst när den gamla flyttar innebär det såväl extra arbete som risken att stå en tid utan hyresinkomst. 

Här är vårt första råd: Fokusera på att minimera tiden lägenheten står tom. Det enklaste sättet och minst riskfyllda vägen till långsiktiga hyresgäster är att samarbeta med en professionell partner som Forenom. Vi har väl upparbetade nätverk för att hitta potentiella kunder och etablerade system för att undvika perioder där dina lägenheter står tomma. På så sätt har du en ny hyresgäst som väntar direkt när den tidigare hyresgästen meddelar att de flyttar ut!

undefined
Största delen av vinsten går alltid till dig som fastighetsägare. Forenom ansvarar för drift och försäljning.

2. Öka vinsten med rätt marknadsföring
De flesta internationella företag som behöver tillfälliga företagsbostäder pratar inte svenska vilket gör det svårt för dem att hitta lokala lägenhetsannonser på till exempel Blocket eller Facebook Marketplace. De använder istället andra internationella plattformar.

Dessutom brukar företag föredra att samarbeta med en leverantör som tar hand om hela processen, inklusive marknadsföring.

När du väljer att samarbeta med Forenom får du tillgång till vår internationella marknadsföring och våra säljsystem där vi söker upp de mest lämpliga hyresgästerna för dina objekt. Vi gör det enklare för dig att få ut det mesta av din uthyrning!


3. Förstå företagens krav, behov och avtal
Om du är intresserad av att hyra ut din lägenhet till företag - ta reda på vilka krav som gäller. Hur ser till exempel deras kollektivavtal ut för företagsboende? Olika sektorer har olika avtal för sina anställdas boende. Se till att undvika överraskningar genom att ta reda på innan vad som gäller för just dina hyresgäster.

Vissa kollektivavtal specificerar minimikraven för boende, storlek på rum och möbler som krävs i dem.

Så hur säkerställer man att boendet uppfyller alla krav? Det säkraste alternativet är att lägga ut tjänsten till en expert. Vi på Forenom har varit leverantör av företagsboende så länge att vårt utbud redan från början är anpassat för att uppfylla kraven från de allra flesta fackföreningarna. Med oss som partner slipper du hantera obekväma överraskningar, hyresgästfrågor eller nyckelhantering.

undefined
Med Forenom som partner har du möjlighet att enkelt hyra ut din lägenhet möblerad.

4. Överväg professionell hjälp för att sköta om lägenheten
När du samarbetar med Forenom får du omedelbart tillgång till över 20 års erfarenhet. Många som väljer att ordna uthyrningen på egen hand blir förvånade över hur mycket tid och ansträngning det faktiskt kräver att ta hand om alla små och stora frågor under uthyrningsprocessen.

Med Forenom som partner har du dessutom möjlighet att enkelt hyra ut din lägenhet möblerad. Du väljer själv om du vill ha en stabil månadsintäkt utan risker eller om du vill maximera vinsten. Om du är intresserad av att maximera vinsten rekommenderar vi att du hyr ut via Forenoms vinstgivande samarbetsmodell - vilket innebär att vi möblerar din lägenhet och tar hand om allt som har med hyresgästen att göra. Största delen av vinsten går alltid till dig som fastighetsägare medan Forenom ansvarar för all drift och försäljning.

Låt oss ta hand om din fastighet eller lägenhet!Vi marknadsför till rätt målgrupp, hanterar alla avtal, maximerar din vinst, sköter möblering, drift och all kontakt med hyresgästen. Vilket gör att du kan få ut det mesta av din uthyrning!

Läs mer

Hör av dig till Forenom redan idag!
KONTAKTA OSS

Läs mer om intäktsdelningsmodellen

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Kuriren.