Detta är ett annonssamarbete

Planera Islandsresan väl så du inte missar någon sevärdhet

15 juli 2022 11:43

Detta inlägg är en annons

Det finns massor av saker att se och göra på Island, så du bör planera din resa noggrant så att du inte missar några av landets höjdpunkter. För att hjälpa dig har vi sammanställt en lista över några av de bästa sakerna att se och göra på Island.

1. Besök Reykjavik

Reykjavik är Islands huvudstad och hemvist för mer än två tredjedelar av landets befolkning. Staden är full av kultur, med massor av museer, konstgallerier och konsertsalar för att hålla dig underhållen. Det finns också gott om restauranger som serverar isländsk mat och ett livligt nattliv.

2. Se norrskenet

En av en av de mest populära aktiviteterna på Island är att se norrskenet, aurora borealis. Dessa naturliga ljus kan ses från slutet av september till början av april, men de är bäst att se från slutet av februari till början av mars. Du kan flyga hit från många städer i Sverige, få mer information här.

3. Gå på valskådning

Island är en av de bästa platserna i världen för valskådning, och flera företag erbjuder turer från Reykjavik. Om du åker med på en tur är det troligt att du får se knölvalar, mink valar och till och med späckhuggare.

4. Utforska Vatnajökulls nationalpark

Vatnajökulls nationalpark är Islands största nationalpark och täcker mer än 13 % av landet. Parken är hemvist ett antal glaciärer och landets högsta vattenfall, Dettifoss.

5. Ta ett dopp i den blå lagunen

Blå lagunen är en av Islands mest populära turistattraktioner. Lagunen är en konstgjord geotermisk bassäng och dess vatten är rikt på mineraler som sägs ha terapeutiska egenskaper.

6. Besök nationalparken Thingvellir

Thingvellir nationalpark ligger i sydvästra Island och är mest känd för att vara platsen för landets första parlament, Alþingi. Parken är också hemvist för ett antal vandringsleder och vackra landskap.

7. Gå på glaciärvandring eller isklättring

Om du är ute efter om du vill ha en äventyrlig aktivitet kan du vandra på glaciärer eller klättra på is. Det finns flera glaciärer på Island, bland annat Vatnajökull, landets största glaciär.

8. Ta en snöskotertur

En annan populär aktivitet på Island är att ta en snöskotertur. Dessa turer äger vanligtvis rum på antingen Vatnajökull eller Langjökull, två av landets största glaciärer.

9. Se gejsrarna

Island är hemvist för ett antal gejsrar, bland annat Geysir, från vilken alla andra gejsrar har fått sitt namn. Gejsern Strokkur har utbrott med några minuters mellanrum och är en av de mest populära turistattraktionerna i Island.

10. Ridning

Ridning är en populär aktivitet på Island och det finns ett antal företag som erbjuder turer. Dessa turer äger vanligtvis rum på landsbygden, där du kan se några av landets vackra landskap.

Från

guidetoiceland.is