Annonssamarbete med Phonehero

Pengar på 15 minuter när du säljer din gamla mobil – så mycket kan du få

8 av 10 svenskar har en gammal mobil liggandes i hemmet. Samtidigt är det enklare än någonsin att sälja sin gamla mobil tryggt och säkert. Ett smart test visar hur mycket du kan få: ”Det finns värden i gamla telefoner också”, menar Joakim Berndt, vice vd på Phonehero. 

Foto:

Native2024-04-29 11:25
Detta är ett annonssamarbete.

Fyll i den här kalkylen för att ta reda på vad mobilen är värd

För att tjäna så mycket pengar som möjligt ska du helst sälja din telefon så fort du slutar använda den. Men ge inte upp bara för att den har legat i en byrålåda i några år eller för att skärmen har spruckit.

- Telefonerna kan ge mer än man tror. Har den blivit kantstött kan det såklart dra ner värdet, men det största värdet sitter inuti. Kretskortet är dyrast, säger Joakim.

Sälj i andrahand utan risker 

Det kan kännas krångligt, onödigt eller till och med riskfyllt att försöka hitta en ny ägare till sin gamla mobil. Det var en anledning till att Phonehero först började köpa och sälja begagnade mobiltelefoner. 

- När du säljer din telefon till oss slipper du möta upp någon du inte känner och göra en affär som kan involvera mycket pengar, säger Joakim Berndt, vice vd på Phonehero. 

Många har nog varit med om jobbiga skambud, stela situationer och en överfull inkorg på de privata säljsajterna 

- Dessutom finns faktiskt en rånrisk när du möter upp en främling som vet att du kommer med en dyr vara, säger Joakim.

Så funkar det

Vilka mobiler och modeller tar ni emot?  

”Vi tar emot nästan alla smartphones och läsplattor. Är det någon som är helt utdaterad och inte har något värde kvar tar vi ändå emot den och ser till att den återvinns rätt.”

Hur säljer jag den till er? 

 ”Gå in på vår hemsida och fyll i modell, skick och storlek. Då får du ett prisförslag och en QR-kod för att skicka in mobilen med. Du kan också gå in i en av butikerna i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Då får du pengarna på 15 minuter via Swish.” 

Kan jag köpa begagnade mobiler hos er?   

”Ja! Då sparar du såklart olika mycket beroende på modell. Just nu har vi en iPhone 14 Pro Max ute för 9 700 kronor och den kostar 14 000 som ny. Då sparar du 4 300 kr, vilket blir 35 procent billigare för en mobil som fortfarande säljs ny i butik.”  

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Kuriren.