Annonssamarbete med Ryds Glas AB

Glasmästarna gör det glasklart: ”Vi gör allt – förutom bilglas”

På Ryds Glas i Luleå arbetar åtta rutinerade glasmästare med en gemensam erfarenhet inom branschen på närmare 300 år. De hjälper kunder med allt ifrån glasräcken till duschväggar och uterum, med ett undantag: ”Vi gör allt inom glas – förutom bilglas”, säger verksamhetschefen Andreas Lindgren.

Projekt- och arbetsledaren Peter Wikberg (till vänster) och verksamhetschefen Andreas Lindgren välkomnar privatkunder till Ryds Glas kontor på Spantgatan 6 för att prata om olika glaslösningar för hemmen.

Projekt- och arbetsledaren Peter Wikberg (till vänster) och verksamhetschefen Andreas Lindgren välkomnar privatkunder till Ryds Glas kontor på Spantgatan 6 för att prata om olika glaslösningar för hemmen.

Foto: Content Studio

Native2024-02-29 03:00
Detta är ett annonssamarbete.

Glasmästeriet på Spantgatan 6 i Luleå har varit levande sedan år 1960, fram till för två år sedan under namnet Luleå Glas. År 2022 blev de en del av den nationella koncernen Ryds Glas med kontor över hela landet. Utöver namnbytet och det faktum att de idag har en stor ägare i ryggen är allt sig likt på Luleåkontoret. 

– Vi är samma gamla gäng och vi jobbar med samma saker som vi alltid gjort. Vi kan hjälpa våra kunder med allt inom glas – förutom bilglas, förtydligar verksamhetschefen Andreas Lindgren.

En vanlig missuppfattning bland Luleåborna är att Ryds Glas jobbar med bilglas, men Andreas poängterar att Ryds Bilglas är ett eget bolag sedan flera år tillbaka. 

undefined
Andreas Lindgren (till vänster) och Peter Wikberg är experter på glas och hjälper kunder med allt ifrån glasräcken till duschväggar och uterum.

– Vi på Ryds Glas jobbar med allt inom platt glas, det vill säga byggnadsglas. Vi gör glasräcken, glastak, duschväggar, glasväggar till hem och kontor samt uterum. Ja, egentligen allt som en kund kan önska, säger Peter Wikberg som är projekt- och arbetsledare på företaget.

På kontoret i Luleå är de totalt åtta anställda, samtliga rutinerade glasmästare med en gemensam erfarenhet inom branschen på närmare 300 år. 

– Alla som jobbar här började som lärlingar och har jobbat länge. Få glasmästerier kan mäta sig med den erfarenheten. Vi erbjuder kompetens och kvalitet, säger Andreas Lindgren som själv är inne på sitt 33:e år på firman.

undefined
Peter Wikberg visar oss runt på lagret där glasrutor och speglar står uppradade och inväntar leverans till kunder. Det var Peters morfar som grundade glasmästeriet år 1960, då under namnet Luleå Glas.

Allt som Ryds Glas gör åt sina kunder är skräddarsytt och måttanpassat. De är experter på glasets alla egenskaper som energi, sol, ljud och säkerhet. Kunder kan kontakta dem med en färdig idé eller med en vision som de tillsammans arbetar fram en lösning för.

– Vissa kommer till oss med en skiss men många kunder hjälper vi från start till mål. Vi diskuterar och tar fram en bra och kostnadseffektiv lösning. De får ett kostnadsförslag, vi tar fram ritningar, beställer och installerar, berättar Peter Wikberg och uppmuntrar kunder att komma till kontoret och diskutera möjligheter.

undefined
Glasväggar med en industriell look och svarta detaljer är populärt bland Ryds Glas privatkunder just nu, som duschväggen i visningsrummet som Peter Wikberg visar upp.

Något som efterfrågas av många av Ryds Glas privatkunder just nu är glasväggar med en industriell look, svarta detaljer på glas- och duschväggar. Andreas och Peter menar att det finns många fördelar med att använda glas i sin inredning. 

– Du behåller ljuset, rymden och öppenheten i ett rum samtidigt som du stänger ute ljudet. Sätter du en glasvägg i en bastu upplevs den genast som större. Det är praktiskt, enkelt att ta hand om och har en oändlig livslängd, säger Andreas Lindgren.

Att arbeta i glasbranschen anser Andreas och Peter innebär stor variation och ständig utveckling. Mellan sig har de 68 år i yrket men de menar att ingen dag är den andra lik, vilket är en stor anledning till att de trivs så bra med sina jobb. 

undefined
I verkstaden kapas glas efter beställning. Totalt arbetar åtta personer på Ryds Glas Luleåkontor, samtliga med gedigen erfarenhet av branschen.

– Glas är en otroligt komplex produkt idag, det finns obegränsat med möjligheter. Bland nya produkter på marknaden ser vi ”smart glas”, där man med LCD-teknik kan dimma olika partier till exempel. Vakuumglas är en annan nyhet som ännu är i sin linda, där vakuum mellan två glas ger en väldigt isolerande effekt, berättar Andreas och fortsätter:

– Glasbranschen är under ständig utveckling, nya produkter kommer hela tiden och vi som arbetar med detta blir aldrig färdiglärda. Det är en rolig bransch och vi ser med spänning fram emot att vara med på resan framåt.

Ryds Glas

På Ryds Glas glasmästeri i Luleå arbetar åtta certifierade och erfarna glasmästare som kan hjälpa kunder med allt från ett enklare glasbyte till att skräddarsy olika glaslösningar till hemmet eller till arbetsplatsen. De är experter på glasets alla egenskaper som energi, sol, ljud och säkerhet. 

Besöksadress: Spantgatan 6 
Kontaktuppgifter: 0920-22 14 81, lulea@rydsglas.se 

Läs mer om Ryds Glas här.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Kuriren.