Flexibelt boende

3 maj 2022 15:47

Alla har väl någon gång under sitt liv flyttat från ett boende till ett annat eller från en ort till en annan. Förr i tiden var det inte så vanligt att flytta då man bodde hemma tills man gifte sig och då ofta stannade kvar i samma boende i många år. I dagens läge är det dock väldigt vanligt att flytta några gånger under sin livstid - mycket beroende på att människor idag är mer villiga att flytta på grund av jobb eller att följa kärleken. Detta i kombination med att de svenska lagarna angående uthyrning av eget boende har blivit mildare gör så att det flyttas som aldrig förr - samt att bostadsmarknaden numera är mer mångsidig än förut.

Lätt att hyra ut och lätt att hyra

Just att bostadsmarknaden numera är flexibel och mångsidig gör att det är lätt att hyra ut sitt eget boende, men också att hyra ett boende - under en valfri tidsperiod. BostadsZonen  är ett företag på nätet vars syfte är att de som vill hyra ut ett boende ska få tag på de som vill hyra ett boende. Vare sig du letar efter en lägenhet, en villa, ett radhus eller bara ett rum att hyra kan du lätt fylla i de kriterier du önskar för att få träffar som är anpassade efter just dig. 

Att hyra ut ett boende kan kännas lätt då det bara är att förklara boendeformen, var det finns, hur länge du vill hyra ut och vad kostnaden per månad blir - och invänta att hyresgästen hör av sig till dig. Dock är det viktigt att kontraktet blir riktigt så att det inte kan misstolkas och det bör klart framgå exakt vad som ingår i hyran, vem som ansvarar för vad, vem som ska försäkra boendet. Det kan också var bra att ni tillsammans skriver på och godkänner en inventarielista med bilder ifall du hyr ut möblerat eller en lista med bilder på boendets skick vid tiden för uthyrningens början.

Att tänka på om du vill hyra

Om du söker boende genom BostadsZonen får du också tips och råd om det mesta som rör själva uthyrningen - men även hur du säljer in dig själv som en bra hyresgäst. Det är viktigt då hyresvärden antagligen får många ansökningar att välja mellan - och väljer då någon med en bra profil hos 

BostadsZonen

. Du bör forma din ansökan som en jobbansökan och vara noggrann att få med allt positivt om dig. Du bör även nämna hur din betalningsförmåga ser ut samt lämna referenser - men titta även noga igenom vad hyresvärden söker så att du inte letar lägenhet i onödan.

Från

bostadszonen.se