Annonssamarbete med Coop Norrbotten

Butikschefen berättar: Så blir vår nya matbutik i Sävast

Nu är det klart att Lena Björnfot blir butikschef för Coop Sävast. Här berättar hon om vad kunderna kan förvänta sig av den nya butiken som öppnar strax innan sommaren.

Coop Sävast söker efter medarbetare som vill vara med och forma den nya butiken.

Coop Sävast söker efter medarbetare som vill vara med och forma den nya butiken.

Foto: Coop

Native2023-01-16 01:00
Detta är ett annonssamarbete.

I några år har Coop Norrbotten haft planer på en ny butik i Sävast. Nu är det bara några månader kvar till det att den nya butiken öppnar – vecka 17 kommer personalen vara på plats i butiken och strax därefter är det dags för öppning.

– Det händer otroligt mycket i Boden för tillfället och vi tror att det är helt rätt att öppna en butik i Sävast. Vi hoppas att de närboende tar emot oss med öppna armar och att de kommer att tycka om vår stora och välsorterade butik men även att många pendlare väljer att stanna hos oss, säger Lena Björnfot.

Lena är ett välkänt namn inom Coop Norrbotten och hon har tidigare varit med och öppnat Coop Kallkällan. Nu får hon chansen att öppna en till butik med flera nya medarbetare. 

– Jag har fått ett stort förtroende på nytt och det känns jättespännande. Att bygga team är något jag verkligen älskar. När man skapar ett bra välfungerande team tror jag det är viktigt att man hittar olikheter, så inte alla är på samma sätt. Det ger en bredd och det driver och utvecklar varandra. Vi ska skapa bra relationer och ha en härlig känsla i butiken. Efter att man varit hos oss ska man som kund känna en riktig feel good-känsla, säger Lena.

undefined
Kunderna kommer kunna njuta av en gratis morgonkaffe medan de hittar en matlåda för dagen i det stora färdiglagade sortimentet.

Kunderna kommer kunna njuta av en gratis morgonkaffe medan de hittar en matlåda för dagen i det stora färdiglagade sortimentet. Det finns även flera laddstolpar utanför som passar perfekt att nyttja vid storhandling.

– Det blir ett välsorterat sortiment och vi kommer att ta in mycket lokal mat, delidisk, stort utbud av butiksbakat och butiksgrillat. Sedan kommer vi att anpassa efter vad våra kunder efterfrågar, vi kommer lyssna mycket på vad kunderna vill ha och vad som saknas. Några vi kommer ha i åtanke när vi tar fram sortimentet är personer som pendlar, säger Lena.

undefined
"Alla medarbetare har chans att påverka butiken, vi kommer bygga upp den tillsammans", säger Lena Björnfot.

Innan öppning ska det anställas omkring 15 personer samt extrapersonal som kan jobba kvällar och helger. Förhoppningen är att de anställda ska börja arbeta under vecka 14.

– Om man älskar kundmötet, service och har ett intresse för mat ska man verkligen söka hit. En vanlig vecka består bland annat av att packa upp varor, säljplanering, göra beställningar och kassajobb. Det är ett varierat arbete som är fullt av glädje och energi, säger Lena och fortsätter:

– Alla medarbetare har chans att påverka butiken, vi kommer bygga upp den tillsammans. Jag lovar att man dessutom får en arbetsgivare som verkligen bryr sig om sina anställda. Det är medarbetarna som gör butiken.

Hur ser det ut med utvecklingsmöjligheter inom Coop Norrbotten?
– Jag skulle säga att de är mycket stora. Som exempel så började Coop Norrbottens vd som sommarjobbare i en av våra matbutiker och det visar på vilka möjligheter som finns. Det finns många interna utbildningar som man kan gå och som kan leda vidare till större ansvar som kvalitetsansvarig, biträdande butikschef, butikschef, säljledare på Stora Coop och även annat. Coop Norrbotten tar verkligen hand om sina anställda. 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Kuriren.