Annonssamarbete med Norra Finans i Luleå

”Våra kunder får ett bättre kassaflöde och kan expandera snabbare”

Norra Finans hjälper företag att växa genom att erbjuda moderna finanslösningar. De är det enda finansbolaget, bördiga från Norrbotten, som renodlat sysslar med fakturaköp och inkassoärenden. ”De är våra kärnprodukter, så vi är väldigt bra på det vi gör”, säger Daniel Halvarsson, Account Manager.

Native 29 augusti 2023 06:00
Detta är ett annonssamarbete.

Norra Finans erbjuder företag anpassade, moderna finansieringslösningar där fakturaköp och inkassohantering är de två huvudprodukterna. Genom att hjälpa sina kunder att driva in fakturafordringar och köpa deras fakturor får företagen ett bättre kassaflöde, bättre likviditet och kan därmed växa snabbare.

– Likviditeten går upp och ner i företag medan löner och skatter ska betalas ut hela tiden. Säljer företag sina fakturor till oss får de pengarna på en gång, säger Oskar Gard, Account Manager med fokus på fakturaköp.

Bolaget startade i Haparanda 2015, med idén att förenkla och hitta lösningar för företagare och deras finansieringsbehov. Idag är Norra Finans verksamma i Finland och Sverige, huvudkontoret ligger i Haparanda och sedan 2019 finns de i Luleå. De är det enda finansbolaget, bördiga från Norrbotten, som renodlat ägnar sig åt fakturaköp och inkassoärenden.

Läs mer om Norra Finans här.

undefined
Daniel Halvarsson är Account Manager och hjälper företag att driva in sina fakturafordringar. ”Vi tar de jobbiga samtalen med företagets kunder så att de istället kan fokusera på att sköta sina affärer”.

– Fakturaköp och inkassohantering är våra kärnprodukter, så vi är väldigt bra på det vi gör. Vår infrastruktur är uppbyggd för det och allt är automatiserat. Vi fokuserar all vår kunskap och styrka på de här två produkterna, säger Daniel Halvarsson, Account Manager, med fokus på inkassoärenden. 

Bolaget har vuxit snabbt sedan starten och har idag 60 anställda. Kunderna är allt från enskilda företagare till stora bolag som verkar internationellt. Som koncern köper Norra Finans fakturor för 1 miljard svenska kronor per månad och de ser stora möjligheter till att växa ytterligare i Norrbotten och Västerbotten i och med den gröna industriomställningen. 

– Norrbotten och Västerbotten är vår fokusmarknad. Med allt som händer här nu ser vi en enorm tillväxt 10–15 år framåt och ökade behov av våra tjänster hos företagen. Vi ser en framtid i att vara med på den resan, säger Oskar Gard. 

undefined
Oscar Gard började sin anställning som Account Manager på Norra Finans i april 2023. Han träffar gärna kunder och berättar med om företagets erbjudande.

Daniel Halvarsson lyfter Norra Finans lokala närvaro som en stor fördel för företagen i regionen då många andra bolag som erbjuder dessa finansieringstjänster är baserade söderut. 

– Vi är verksamma där våra kunder är vilket gör det enklare för företagen, vi skapar relationer och kan följa med och stötta företagets hela resa. Vi blir en partner, säger Daniel Halvarsson.

Norra Finans arbetar efter ledorden snabbt, enkelt och flexibelt. Alla kunder får en egen handläggare som de kan ringa när de vill. Kunderna får skräddarsydda lösningar och de behöver inte binda upp sig, utan kan välja att sälja fakturor vid behov. Det faktum att Norra Finans har all kompetens inhouse gör att de kan vara flexibla i hur de agerar och har lätt till beslut.

undefined
Norra Finans startade i Haparanda 2015 och har sedan dess vuxit snabbt. Idag köper de som koncern fakturor för 1 miljard svenska kronor per månad och de ser stora möjligheter till att växa ytterligare i Norrbotten och Västerbotten i och med den gröna industriomställningen.

– Genom att sälja sina fakturor eller överlåta sin inkassohantering till oss på Norra Finans får företaget ett bättre kassaflöde, pengar kommer i rullning och de kan expandera snabbare. Det minskar väldigt mycket administration och vi tar de jobbiga samtalen med företagets kunder så att de istället kan fokusera på att sköta sina affärer, säger Daniel Halvarsson.

På Norra Finans menar de att kännedomen om dessa typer av finansieringstjänster ökar och de träffar gärna kunder och berättar mer om hur det fungerar. 

– Vi finns alltid tillgängliga att åka ut till kunden, ta en kaffe och berätta mer. Alla branscher är olika, så det som passar för en kanske inte passar alla. Vi lämnar alltid en offert med ett skräddarsytt förslag. Tveka inte att höra av er, vi hjälper gärna till, säger Oskar Gard.

Daniel Halvarsson har arbetat på Norra Finans i drygt tre år och Oskar Gard började i april 2023. Båda drivs av försäljning, att nå sina mål och att driva igenom affärer som gynnar sina kunder. 

– Satsningen vi gör i Norrbotten och Västerbotten är jättespännande. Ingen dag är den andra lik. Vi är verkligen ett bra gäng som arbetar tillsammans och det skapar en extrem glädje och energi utåt. Jag kände det från första dagen, vilket härligt gäng, säger Oskar Gard.

undefined
Norra Finans är det enda finansbolaget, bördiga från Norrbotten, som renodlat ägnar sig åt fakturaköp och inkassoärenden. ”Vi är verksamma där våra kunder är vilket gör det enklare för företagen, vi skapar relationer och kan följa med och stötta företagets hela resa”, säger Account Manager Daniel Halvarsson.

Johanna Salmi är marknadschef på Norra Finans sedan 2021. Hon lyfter att de alltid är intresserade av kunnigt folk och uppmanar nyfikna att lämna en ansökan via bolagets hemsida. 

– Det är roligt att jobba i ett tillväxtbolag, det är full fart framåt. Och att känna att vi hjälper de här företagen, vi gör faktiskt skillnad, säger hon och fortsätter:

– Den som vill jobba med oss ska gilla lite tempo, att det går framåt. Du behöver vara serviceminded, vilja vara med och utveckla. Här får du verkligen kliva fram med dina idéer, och allas idéer är välkomna.  

Vill du vara en del av Norra Finans tillväxtresa? Lämna en spontanansökan här.

Om Norra Finans

Norra Finans är ett finansbolag som utvecklar och erbjuder tjänster som skapar bättre likviditet vilket ger deras kunder ökad rörelsefrihet och en starkare konkurrensförmåga.

Idén bakom Norra Finans grundar sig i att förenkla och hitta lösningar för företagare och deras finansieringsbehov. Norra Finans drivs av en entreprenörsanda och utvecklar nya finansieringstjänster som svarar mot företagarnas föränderliga behov.

Huvudkontoret ligger i Haparanda och sedan bolaget startades 2015 har de även etablerat sig i Stockholm, Helsingfors, Luleå och Vasa.

Kontakta Norra Finans.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Kuriren.