Annonssamarbete med Fritz Olsson

Ringar tidlösa som kärleken: “Vill erbjuda våra kunder unika produkter”

I över ett sekel har Fritz Olsson erbjudit sina kunder smycken och armbandsur. Nu har Peder Westberg, vd och guldsmed, även lanserat FO Family – en egen kollektion av vigselringar. “Det är en gammal dröm som gått i uppfyllelse”, säger han.

"Att jag nu designat egna vigselringar är en gammal dröm som gått i uppfyllelse", säger Peder Westberg.

"Att jag nu designat egna vigselringar är en gammal dröm som gått i uppfyllelse", säger Peder Westberg.

Foto: Content Studio NTM Media

Accessoarer & smycken2023-05-03 16:35
Detta är ett annonssamarbete.

Som 16-åring började Peder Westberg på guldsmedsskolan i Mjölby. Efter närmare 14 år som guldsmed bestämde han sig för att öppna en egen butik i Skellefteå. År 2017 köpte Peder även upp kedjan Fritz Olsson i Norrbotten som han tog vidare till Västerbotten.

– Fritz Olsson står för tradition, bra service, kunskap och att hantverk finns i huset. Vi har även en e-handel där en stor del av vårt sortiment finns, säger Peder och fortsätter:

– Att jag nu designat egna vigselringar är en gammal dröm som gått i uppfyllelse. Jag vill erbjuda våra kunder unika produkter som är designade lokalt och främst tillverkade av svenskt material.

undefined
Det tog närmare tre år att ta fram kollektionen FO Family med vigselringar som lanserades 2022 och nu finns det planer på att lansera ytterligare två modeller till serien.

Det tog närmare tre år att ta fram kollektionen FO Family med vigselringar som lanserades 2022 och nu finns det planer på att lansera ytterligare två modeller till serien.

– FO Family är en vigselserie som just nu består av fyra modeller på ringar, serien erbjuder olika stenstorlekar samt materialvalen rödguld och vitguld. Ringarna heter Olsson, Hedlund, Eriksson och Marklund. Marklund är döpt efter den gamla ägaren till Fritz Olsson för att hedra honom.

Hur långt innan bröllopet ska man kolla på ringar?

– Jag rekommenderar att börja kolla på ringar cirka tre månader innan bröllopet eller ännu tidigare. Detta för att hinna justera storleken, hitta stenar, göra gravyr och beställa hem ringarna i lugn och ro.

Har du några råd kring budget?

– Ringen är något man ska ha hela livet och köper en gång, därför är det värt för de flesta att satsa lite extra. Jag brukar jämföra det med att många köper en ny mobil för över 10 000 kronor och bara har den i något år utan att tänka efter. Ringen ska ju hålla livet ut och då kan jag tycka att man bör satsa på kvalité. 

undefined
"Ringen ska ju hålla livet ut och då kan jag tycka att man bör satsa på kvalité", säger Peder Westberg.

Hur ska man ta hand om sina ringar?

– Ta av dig ringarna vid trädgårdsarbeten, t.ex Sten, sand, grus och jord är inte bra för dina smycken. Använd rätt sorts rengöring och håll inte i stenen när du tar av dig ringen. Det är även bra att lämna in den på översyn efter några år för att se till hur stenarna sitter fast bland annat. Fråga oss i butik så berättar vi om hur du tar hand om just din ring på bästa sätt.

Erbjuder ni garanti och försäkringar?

– Hos oss ingår alltid gratis försäkring i sex månader mot skada eller förlust, exempelvis om du ramlar med cykeln och då tappar stenen på ringen. Efter sex månader får man välja om man vill fortsätta med försäkringen eller inte. Vi rekommenderar att fortsätta, speciellt om det är en diamantring.

Vilka material finns det att välja mellan?

– Hos oss hittar ni guld, platina, stål, titan, palladium och silver. I allmänhet håller alla material lika bra och kräver samma skötsel så det är mest en stilfråga. Materialvalet som sticker ut är silver då det är lite mjukare och mer ömtåligt. Gå på känsla och välj det som känns rätt för dig.

undefined
FO Family är en vigselserie som just nu består av fyra modeller på ringar. Ringarna heter Olsson, Hedlund, Eriksson och Marklund. Marklund är döpt efter den gamla ägaren till Fritz Olsson.

Finns det något vanligt misstag vid köp av vigselringar?

– Ibland kommer det in kunder som handlat på okända sidor och spenderat närmare 20 000 kronor på en ring. Sedan ber de oss att kontrollera ringen och det visar sig att den bara är värd 12 000 kronor. Så var varsam med var ni handlar.

Något annat man ska tänka på?

– Kom in när ni har gott om tid och kan sitta i lugn och ro. Att välja ringar är inget man vill stressa fram utan de ska hålla hela livet. Vi erbjuder både drop in och tidsbokning, oavsett budget och önskemål hjälper vi gärna till.

undefined
En dröm går i uppfyllelse för Peder Westberg, vd och guldsmed på Fritz Olsson, när han nu lanserar en egen kollektion av vigselringar.
"Jag vill erbjuda våra kunder unika produkter som är designade lokalt och främst tillverkade av svenskt material", säger Peder Westberg.
"Jag vill erbjuda våra kunder unika produkter som är designade lokalt och främst tillverkade av svenskt material", säger Peder Westberg.
Om Fritz Olsson

AB Fritz Olsson startade 1904 och är norra Sveriges äldsta guldsmedskedja, butiker finns i Skellefteå, Luleå, Boden och Kalix. Här hittar du armbandsur och smycken från noga utvalda varumärken – alltid till ett bra pris. 

Guldsmeder/urmakare kan hjälpa dig med reparation och underhåll eller smälta ner ditt guld och skapa nya smycken efter dina önskemål. De kan även göra gravyr med personliga meddelanden på din klocka, smycke eller present. 

Hemsida: www.fritzolsson.se

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Kuriren.