Restaurang stänger i centrum: "Ett ekonomiskt beslut"

Unik café stänger restaurangen i centrala Luleå. "Vi ska satsa på Porsön i stället", säger ägaren Robbie Borowczyk.

7 juni 2017 10:25

Den 17:e juni blir sista dagen som Unik café har öppet i Vetenskapens hus i Luleå. Därefter har ägaren två veckor på sig att packa ihop och tömma lokalerna.

– Det här är något vi har diskuterat fram och tillbaka under en tid. Och nu har vi kommit överens om att avsluta vårt avtal, säger Robbie Borowczyk, Uniks ägare.

Varför har ni tagit det beslutet?

– Det är ett ekonomiskt beslut. Restaurangen genererar för lite, vi ser inte den lönsamhet vi hoppats på. Det har varit mycket kostnader av olika anledningar.

Caféet har funnits i lokalen i tre och ett halvt år och här arbetar just nu sex personer. Nedläggningen innebär att de anställda får se sig om efter nya arbeten.

– Jag har försökt hjälpa dem att hitta nya jobb på restauranger i stan och de flesta har redan fått erbjudanden, säger Borowczyk.

Hur känns det att stänga restaurangen?

– Det har varit en jättebra och otroligt utvecklande tid. Jag vill tacka alla gäster som vi haft och personalen för det goda arbete de gjort. Vi är stolta och glada över vad vi åstadkommit.

Vad händer nu?

– Vi har två restauranger på Porsön och kommer att satsa där i stället. Vi vill utveckla konceptet, både i restaurangerna och cateringverksamheten. Det händer mycket på Porsön så det gäller att möta upp behovet som finns där.

Konceptet Vetenskapens hus drivs av LKAB, IVA och Luleå Tekniska Universitet. Med anledning av att Uni:k stänger sin restaurang söker man nu en ny restauratör till lokalen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sabina Nilsson