Här slår affärsidéerna rekord

Nu ska landets och regionens bästa affärsidéer koras. När affärsidétävlingen Venture cup idea summerar de inlämnade bidragen står det också klart att bidragen från region nord ökat rejält.

19 november 2019 14:50

Venture cup idea är en tävling för entreprenörer med färska oprövade affärsidéer. Antalet inlämnade bidrag slår rekord såväl nationellt med över 370 bidrag, som i region nord där ökningen jämfört med föregående år ligger på 32 procent.

– Vi ser en spridning av inkomna idéer från hela regionen som sträcker sig från Sundsvall upp till Kiruna vilket känns fantastiskt roligt. Kvalitén är hög så det blir spännande att följa juryns arbete med att granska och utse en lista över de Topp-20 bästa idéerna i Sverige, säger Cathrin Sandström, regionsansvarig för Venture cup nord.

Juryn består av framstående personer från näringslivet med olika kompetenser. Deras uppgift är att vaska fram en orankad lista över de 20 bästa idéerna i Sverige jämt fördelat mellan tävlingens fyra regioner.

Vinnarna i region nord presenteras under en lunch den 11 december i Luleå.

– Temat för lunchen är norrländskt entreprenörskap och det blir ett fullspäckat scenprogram. Förutom att hylla vinnarna är syftet att samla personer som har utbyte av att träffas, säger Cathrin Sandström.

Lunchen leds av Malin Winberg och en av talarna är Lisa Lindvall som är grundare av The fit och även en av fjolårets vinnare i Venture cup.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Parmhed