Här kan centrala Luleå få ett nytt kvarter

Ett nytt attraktivt stadskvarter kan komma att växa fram intill Bergnäsbron.

15 januari 2020 07:37

– Luleå växer och efterfrågan på moderna bostäder och lokaler i city är stor. Vi skapar ett helt nytt kvarter med absolut närhet till stadens mötesplatser, handel och natur. Här finns bra bussförbindelser och stora möjligheter att gå och cykla i och till området. Närområdet har växt med fler bostäder och nyligen har en kvartersbutik öppnat i närheten som bidrar till bra service för boende i området. Kvarteret kommer att bidra till en ökad attraktivitet för Luleå och skapar tillväxt i stan, säger Johan Lång, affärschef på fastighetsbolaget Diös.

Diös planerar att utveckla kvarteret Biet som ligger precis intill Bergnäsbron. Utvecklingsprocessen sker i nära samarbete med Luleå kommun.

– Vi ser väldigt positivt på att Diös vill utveckla denna fastighet och skapa ett intressant och spännande kvarter med hög kvalitet. Planförslaget har växt fram i ett givande samarbete mellan kommunen och Diös. Under samrådet ser vi fram emot en dialog med luleborna och tar tacksamt emot synpunkter som kan få förslaget ännu bättre, säger Anja Johansson, ordförande i stadsbyggnadsnämnden, Luleå kommun.

Med det nya kvarteret skulle också fängelset "Vita Duvan" lyftas fram.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Parmhed