Priset delas ut på Bodens Näringslivsgala den 16:e februari och bakom priset står Företagarna och Bodens Kommun. Vinnaren utses av en jury bestående av Staffan Lind, Företagarna Boden, Monica Helin, aMHigo, Erik Jakobsson, Kontex, Eva Hansén, Hanséns Bil & Maskin, och Mats Berg, Kommunchef Bodens kommun.

Under företagsfrukosten på fredagen presenterades de nominerade på scenen. Och de nominerade är alltså:

Britta och Kent Jonsson-Lindvall, Treehotel.

Artikelbild

| Britta och Kent Jonsson-Lindvall på Treehotel.

– Det känns jättestort. Vi har fått många priser genom åren, men det här är riktigt häftigt, speciellt i det här sällskapet. Att vi står här beror såklart också på de som jobbar tillsammans med oss, säger Britta Jonsson-Lindvall.

Motiveringen lyder: "Tillsammans har Kent och Britta gjort Sverige, Norrbotten, Boden och Harads kända över hela världen. 2018 utvecklades företaget med fler anställa och nya kändisar på besök. Treehotel är en motor i byn Harads utveckling och flera lokala underentreprenörer växer i och med det lönsamma företaget".

Peter Uneby, Team Sportia.

– Det känns lite lätt overkligt faktiskt. Riktigt hedrande och roligt, säger han.

Artikelbild

| Peter Uneby på Team Sportia OK!.

Motiveringen lyder: "Med sitt stora engagemang för att utveckla handeln är Peter med och förbättrar Boden för alla Bodensare. Som butiksägare verkar han i en tuff bransch med små marginaler. Peter har lyckats tack vare bra och engagerad personal, stor kreativitet och ett mycket målinriktat företagande".

Rickard Eriksson, Vittjärvshus.

Artikelbild

– Jag känner mig stolt, glad och överraskad, säger Rickard Eriksson.

Motiveringen lyder: "Rickard har en fantastisk känsla för husmarknaden. Han vet vad folk efterfrågar och driver på trenderna inom husbyggarbranschen. Utöver en god lönsamhet i företaget är Rickard en riktig Bodenambassadör som bygger stolthet hos oss alla".