Socialdemokraterna går fortsatt som tåget i opinionsmätningarna - även om dagens nivå hade setts som en katastrof bara för några år sedan.
Moderaterna backar till 27,9 procent i Svensk Väljaropinions sammanställning av de största opinionsundersökningar under mars månad. Socialdemokraterna ökar till 33,4 procent.
Vad förändringen beror på är svårt att säga. Stefan Löfven har konsekvent hållit en ytterst låg profil och Socialdemokraterna har undvikit att ge några tydliga politiska besked.
Känns det inte bekant? Jodå, historien har en tendens att upprepa sig. Det var likadant när Mona Sahlin var ny som partiledare. Så länge som Socialdemokraterna höll tyst fick man väljarnas sympatier. I valrörelsen, när Socialdemokraterna plötsligt tvingades presentera politik och tilltänkta regeringspartners, vände det däremot mycket snabbt. Det gick spikrakt utför.
I dag börjar Socialdemokraternas partikongress i Göteborg. Stefan Löfven kommer alldeles säkert att klara prövningen. Allt annat vore högst sensationellt.
Socialdemokraterna har alltid varit en bred kyrka med många motstridiga viljor. Rörelsen, hårt pressad efter två raka valförluster och tre partiledarbyten på bara sex år, vet vid det här laget alltför väl att den tjänar på att hålla ihop - åtminstone fram till valet.
Något totalt vinststopp i välfärden kan det inte bli utan att det ser ut som att partivänstern tvingar Löfven att radera ut alla friskolor och privata äldreboenden. Den stormen kommer Löfven av allt att döma att rida ut.
Ingen vill se en förlamad partiledare. Påfrestningarna kommer dock inte att bli färre ju närmare valet vi kommer.
Svensk Väljaropinions marssiffror visade 40,9 procent för Alliansen och 48,7 för de tre rödgröna partierna. Vid en första anblick ser det kanske inte så tokigt ut ur Löfvens synvinkel. Då ska man komma ihåg att det inte existerar något rödgrönt regeringsalternativ. Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Västerpartiet sitter, liksom Sverigedemokraterna, visserligen i opposition. Men det rödgröna samarbetet är avvecklat och begravet och det finns inget som tyder på att det blir någon ny samverkan mellan de tre partierna i valet 2014.
För många socialdemokrater är Vänsterpartiet den mest naturliga samarbetspartnern. Efter Jonas Sjöstedts debattartikel i DN på påskdagen är det dock mycket svårt att se hur Stefan Löfven - som investerat hela sitt politiska kapital i att framstå som pragmatisk och näringslivsvänlig - över huvud taget skulle kunna samarbeta med Vänsterpartiet. Sjöstedt bjöd på DN Debatt in Socialdemokraterna till ett vänstersamarbete efter valet 2014. Detta bland annat genom att "ta bort det privata vinstintresset från skolan, förskolan, vården och äldreomsorgen".
Kan bara Alliansen samla ihop sig, och hitta ny och fördjupad mening åt det borgerliga samarbetet, så finns det goda förutsättningar för förnyat förtroende 2014.
Opinionsläget är trots allt bättre nu än vad det var för fyra år sedan.