Under de senaste åren har "fredsaktivisterna" i nätverket Ofog utfört flera aktioner mot militärövningar i länet. De har trängt sig in på övningsfält, stört och saboterat, med det uttalade syftet att skada de svenska och utländska förband som samövar.
Även om Ofog påstår sig kämpa för goda saker, som världsfred och nedrustning, ägnar sig organisationen åt en form av civil olydnad som är svår att försvara.
Målet helgar inte alltid medlen. Och ibland är det svårt att urskilja vad som är mål och medel.
Under Stockholm Pride trakasserade och förnedrade Ofog enskilda försvarsanställda och frivilliga i Hemvärnet som deltog i Pridefestivalen. Och av rädsla för aktioner från autonoma vänsterrörelser som Afa och Ofog plockade arrangörerna i år bort en israelisk dokumentärfilm från festivalprogrammet.
Sverige är en demokrati där det finns alla möjligheter i världen att på laglig väg opinionsbilda mot både vapenexport och svensk säkerhetspolitik. Om man skulle vilja.
"Jag tycker att Försvarsmakten, och de andra krigsmakterna som kommer, inte har någon respekt för mänskliga rättigheter. Och mänskliga rättigheter är om något en del av lagen", sa Miahabo Berkelder från Ofog till Kuriren.
Det finns också anledning att ifrågasätta på vilket sätt Ofog utser sina fiender. Vill man verkligen kämpa för fred, avrustning och mänskliga rättigheter i vårt närområde finns det faktiskt viktigare fiender än Sverige och Nato att bekämpa.
Sedan några år genomför Ryssland den största militära upprustningen sedan Sovjetunionens fall. AntaIet ryska brigader ökar just nu från 70 till 109 och den ryska försvarsbudgeten växer med 25 procent under nästa år. Och i sommar tog Ryssland dessutom åter upp flygpatrulleringen med strategiskt bombplan över Östersjön.
I våras greps 26 aktivister från Ofog under en aktion mot Natos högkvarter i Bryssel. Men än har jag inte sett en enda protest riktad mot Ryssland. Tvärtom faktiskt. Förra året bjöd Ofog in Jurij Morozov, rysk överste och gammal Afghanistanveteran, som föreläsare till "fredslägret" i Norrbotten.
De autonoma rörelserna, som brukar utomparlamentariska metoder, är beroende av en yttre fiende för att rättfärdiga sitt beteende. Någon som stoppar dem, gärna med bryska metoder.
Efter aktionerna förra året har det rådit brist på sådana, i alla fall lokalt.
Inte ens Försvarsmakten motsätter sig längre Ofogs närvaro. Till årets stora flygövning, Nordic Air Meet, som började i går, har organisationen blivit särskilt inbjuden av Försvarsmakten.
"Ofog har ju nästan blivit en del av våra övningar så det känns rätt att bjuda in dem" sa Johan Brolin, press- och informationsofficer på F 21 till NSD.
I stället för att bemöta aktivisterna med konfrontation får de ett inbjudningskort och en välkomnande kram.
Det kan inte vara lätt att vara radikal i dag.