38 minuter. Det hanns inte en spelas en fotbollsallsvensk halvlek på Stockholm Stadion innan årets första publikskandal var ett faktum.
När en Mjällbyspelare skadades av ett föremål som kastats in av en Djurgårdssupporter bestämde sig domaren Tobias Mattsson för att bryta matchen i förtid. Ett klokt beslut.
Det är verkligen inte första gången liknande händelser utspelar sig på svenska fotbollsarenor. Inte på hockeyarenor heller för den delen (under SM-finalerna i hockey måste samtliga bortasupportrar visiteras innan de kliver in i Coop arena). Problemen med trakasserier, hot och våld i samband med fotbolls- och hockeymatcher har snarare blivit värre år för år.
Extra tråkig var måndagskvällens händelse eftersom Djurgården hör till de klubbar som allra tydligast försökt att ta tag i problemen. Genom "Djurgårdsandan", som är samlingsnamnet på Djurgårdens ambitiösa program för samhällsengagemang och socialt ansvarstagande, har klubben fokuserat på att skapa en mer positiv supporterkultur.
Men inte bara det. Djurgården har också skapat "jobbchansen" som ska minska ungdomsarbetslösheten. Dessutom bedriver klubben projekt för ökat spontanidrottande i förorter som Botkyrka, Tensta och Rinkeby - långt från Stadion och Östermalm.
Det är rätt väg att gå. Fotbollen, och idrotten överhuvudtaget, står för många positiva värden i samhället - som lagarbete, gemenskap och kämpatag. Våld och huliganism är avarter och bör ses som sådana. Den positiva kraften på läktarna bör i stället i högre grad tas till vara.
Det var också i den slutsatsen som före detta rikspolischefen Björn Eriksson landade när han för ett par veckor sedan presenterade Mer glädje för pengarna, den statliga utredningen om brottslighet och idrott.
Eriksson lyfter i utredningens slutbetänkande fram fem slutsatser som han tycker är särskilt viktiga.
1. Klubbarna ska fokusera mer på det positiva samspelet med supportrarna.
2. Berusade personer bör stängas ute från läktarna.
3. Kriminell infiltration och rekrytering av nya risksupportrar ska motverkas.
4. Säkrare och attraktivare arrangemang genom att säkerhetsansvaret tydligare placeras hos arrangören.
5. Minskat betalningsansvar för polisbevakning. Konkurrenssituationen blir orättvis när bara de klubbar som är listade som aktiebolag ska betala.
Regeringen bör titta noga på förslagen. Men framförallt klubbarna har stor anledning att ta till sig budskapet.
Tyvärr tyder det mesta på att klubbarna har en lång väg kvar att vandra. SVT:s Uppdrag granskning kan i kväll avslöja att AIK:s Firman Boys inflytande sträcker sig från slagsmålen på gatan ända upp i styrelserummet. Stämmer uppgifterna så är de pinsamma.
Fansen skapar festen. En idrottsförening som vill tas på allvar kan dock inte acceptera avbrutna matcher och slagsmål från åskådarna, allra minst från sina egna supporters. Ingen bekämpar läktarvåld bättre än klubbarna själva.