Knasiga kommunslogans finns det gott om. Eller vad sägs om "Vallentuna - Var femte invånare är en häst", "Jag är tokig i Säter", "Borås - Of course" eller "When in Europe don’t miss Skurup"?
I Övertorneå är man nu redo att skrota sin (inte fullt så tramsiga) kommunslogan "Det goda livet". Och anledningen är inte den släckta gatubelysningen.
"Det är 18 kommuner i landet som använder ‘Det goda livet’ så vi vill ta ett omtag och se om vi kommer fram till något som känns bättre", sade kommunalrådet Roland Kemppainen (S) till Kuriren den 7 november.
Vad är det vi har missat? Varför behöver en kommun överhuvudtaget en slogan? Och vad händer med "det goda livet" i Övertorneå om man byter?
I dag verkar kommun- och landstingspolitiker ha fått för sig att kärnan i det offentliga uppdraget är att bedriva marknadsföring. "Herregud, vi måste hamna på kartan!"
Det är därför norrbottningarna pumpar in skattepengar i regionala film- och skivbolag, "regnbågsdagar" och fan och hans moster. Och det var därför man i Gällivare satte ihop en snurrig visionsplan om kanaler, linbanor, glaskåtor och "tokdisco". En plan som hittills bara gjort de inblandade konsultfirmorna nöjda.
I artikeln om Övertorneå står det att läsa att Attraktiv region, en femårig satsning av landstinget, kommunförbundet och länsstyrelsen, nu ska vägleda kommunen i jakten på ett nytt unikt varumärke, som inte delas med 17 andra kommuner.
"Det vi gör är att vi hjälper kommunen att positionera sig. Det är lite svårbeskrivet, men det går ut på att ta fram vad som är unikt för Övertorneå", sa kommunikatören Eivor Bryngelsson från Attraktiv region.
Förhoppningen är naturligtvis att man i konkurrens med alla andra städer och kommuner ska locka till sig turister, arbetskraft och företag. Men det är nog tveksamt om man kommer att lyckas något vidare. Attraktiv region har tidigare kommit fram till att nyckelordet "Närhet" ska användas i marknadsföringen av Älvsbyn. Heureka!
Ibland kan man nästan få för sig att det läggs ner mer resurser på att sminka upp "bilden av Norrbotten" än att genomföra verkliga förbättringar som betyder något i vardagen för de människor som fortfarande lever och verkar i länet.
Är det verkligen nödvändigt att bry sig så mycket om hur kommunen och regionen uppfattas av dem som INTE bor där? Det om något måste väl tyda på taskig självkänsla och i förlängningen även bidra till bilden av Norrbotten som ett ängsligt län.
Varför i stället inte satsa på att ha den bästa offentliga verksamheten, de kortaste handläggningstiderna eller lägst kommunalskatt? Bäst verksamhet till lägst kostnad - säg den företagare eller barnfamilj som inte uppskattat det. Eller bara en så enkel sak som att se till att det finns belysning på gatorna.
"Övertorneå - Vi har Sveriges lägsta kommunalskatt", hade väl varit en offensiv och uppfordrande slogan?
Eller, kanske ännu hellre, "Övertorneå - här behöver vi ingen töntig kommunslogan".
Är du intresserad av fler kommunslogans hittad du massvis i boken "Var femte invånare är en häst" av Daniel Kouthoofd, Svante Ekberg och David Rune, Kartago, 2011.