Vad är det han har gjort? Skjutit en fjällräv eller börjat bygga ett kolkraftverk i Lapporten?
Nej, länsstyrelsen har gett klartecken för en 20-procentig ökning av helikopterfärderna mellan Nikkaluokta och Kebnekaise.
"Vi har sett en ovilja att bilda tillfälliga naturreservat. Vi har sett nästan en krigsförklaring från landshövdingen mot naturvården. Vi har sett att man tar lagen i egna händer när det handlar om att ge dispenser för strandskydden som också är till för att värna naturen och friluftslivets intressen. Och nu öppnar man upp för mer helikopterflyg i några av våra vackraste områden i hela landet", sa Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson till Sveriges Radio P 1 i tisdags.
Han har naturligtvis en poäng i att man inte ska förstöra kvaliteterna med fjällen genom överexploatering och ständigt buller. Det tror jag heller ingen vill.
Länsstyrelsen har sagt ja till maximalt 1800 starter per år och aldrig fler än 50 per dygn. En ansenlig mängd förvisso, men i övriga delar av fjällvärlden finns ingen maxgräns för antalet starter. Där får man flyga hur mycket man vill.
I radiosändningen lät det dock som om Kebnekaise håller på att förvandlas till en enda stor Hultsfredsfestival dit turisterna flyger upp med ölbackar i skytteltrafik.
"Det man borde göra i stället är att minska helikopterresorna. Det här handlar om något slags "snabbt in-snabbt ut". Man låter några få som flyger fram och tillbaka med ölbackar till Kebnekaises topp förstöra för väldigt många svenskar som faktiskt söker sig upp till de här områdena just för tystnaden", sa Mikael Karlsson.
Han fick mothugg från Swedish Laplands vd, Jan-Erik Jaensson, som påpekade att det finns gott om plats om man som turist vill besöka länet och njuta av tystnaden.
"Den här sträckan är ganska hårt belastad, men om vi tittar på hela Norrbottens län finns 180 naturreservat och 8 nationalparker. Det är 23 procent av länets yta. I den ytan där vi har naturreservat och nationalparker ryms hela Skåne, Halland, Blekinge och Gotland. Så det finns gott om tysta områden".
Vad är det för fel med att tillgängligöra fjällvärlden för fler människor? Jag tror inte att mer turism nödvändigtvis behöver betyda sämre naturskydd. Det finns många exempel på motsatsen. Valarna har på senare år blivit mer värda som levande turistattraktioner än döda. Och bergsgorillorna ökade till exempel i antal efter att turisterna började vallfärda till Bwinis nationalpark i Uganda.
Det är viktigt att vi bevarar riksintressen och det som är unikt och säljande med länet. Men det måste också finnas förutsättningar för människor att leva och arbeta här. Det är en besvärlig balansgång.
Men som sagt, det är inte första gången den här sommaren som Naturskyddsföreningen kritiserar länsstyrelsen i Norrbotten. Ibland kan man nästan tro att föreningens mål är att rödlista hela länet som skydd mot allt vad utveckling heter.