I dag är det tänkt att Håkan Juholt ska delta i en partiledardebatt i riksdagen. Frågan är om det finns någon som kommer att ta honom på allvar?
Gräsrötterna verkar redan ha tröttnat. Nu börjar det även höjas kritiska röster från etablerade S-politiker. Det socialdemokratiska oppositionsrådet i Solna, Johanna Graf, skrev tillsammans med fyra andra partikamrater på SVD Brännpunkt att Juholts omdömeslöshet är ett hot mot hela partiet.
"Medan medierna är upptagna med att diskutera om Håkan Juholt kände till reglerna kring riksdagens bostadsbidrag eller inte, vill vi i stället ställa frågan varför han inte funderade på om det är rimligt att han får full ersättning för ett boende han delar med sin flickvän.
Det är förvisso inte kriminellt att vara fullständigt aningslös, men det är knappast den egenskap som toppar kravlistan på en ledare. Låt oss anta att han talar sanning; att det gått till som han säger. Fram tonar då bilden av en person som ändå inte tycker att det är det minsta anmärkningsvärt att riksdagen betalar hela hyran plus elräkningen för honom och hans sambo."
Socialdemokraterna i Norrbotten sluter fortfarande troget upp bakom partiledaren. Frågan är hur länge till?
Efter sju fladdriga månader med Juholt och Waidelich är det återigen kris.
Valprocessen som ledde fram till att Håkan Juholt blev partiledare var långt ifrån smärtfri.
Flera tidigare nyckelspelare blev självklart besvikna när Juholt plockade hela den nya förstauppställningen direkt från reservbänken. Besvikelsen verkar nu ha vänts till ett fullskaligt myteri.
Aftonbladet, som varit nyhetsledande i granskningen av bidragsaffären, har baserat sin nyhetsbevakning på anonyma partikällor. Fortsätter Juholt hävda att källorna ljuger om att han skulle ha varnats tidigare, måste de lägga fram bevis.
Det skulle inte alls förvåna om någon av de anonyma källorna snart träder fram i offentligheten.
Under tiden grävs allt annat upp. Den omtalade semesterresan till Minsk tillsammans med flickvännen visade sig i själva verket vara en studieresa som bekostades av riksdagen. Och trots att Juholt bara stannade i fyra dagar fick han betalt för elva.
Utsikterna för att Juholt ska klara sig helskinnad ur det här mediedrevet kan tyckas små. Men hänsynslös och enkelriktad mediebevakning kan också få motsatt effekt. Bill Clinton fick paradoxalt nog ökat stöd bland allmänheten efter sin uppmärksammade otrohetsaffär.
Då ska man komma ihåg att en otrohetsaffär sannolikt inte alls bitit på svenskarna. Här är det i stället stor skuld och skam att samla på sig parkeringsböter eller slarva med räkningarna. Varför är det så? Vissa skyller på gammal luthersk morallära, andra härleder det till Kants pliktetik. En sak är i alla fall säker - i Sverige ska man göra rätt för sig.
En svensk statsministerkandidat kan inte vara misstänkt för bidragsbedrägeri.