När Håkan Juholt tillträdde som partiledare kritiserade han den tidigare ledningens brist på sammanhållen socialdemokratisk politik. "Det var som en popcorngryta där det ena efter andra poppade upp."
"Man tar den här järngrytan, man slänger i en klick smör, i med kärnorna. Sen glömmer man locket - och så är hela jäkla spisen täckt med popcorn!"
Nu får han igen. Under en intervju, som mest såg ut som en jobbansökan, i söndagens Agenda i SVT förmådde Tomas Östros inte uttala sitt förtroende för Juholt. Inte ens på en direkt fråga.
Däremot passade den petade ekonomisk-politiske talesmannen på att likna den nuvarande politiken vid en popcornmaskin.
Östros utspel fick måndagens opinionsmätning från Skop, där Socialdemokraterna noterade 26,8 procent att verka obetydlig. Trots att S-noteringen var 7,6 procentenheter mindre än Moderaternas.
För om det var bristen på sammanhängande politik som gjorde att Socialdemokraterna i fjol gjorde sitt sämsta val sedan den allmänna rösträtten infördes så ser det inte ett dugg bättre ut i dag.
Retorik och politik hänger nämligen inte alls ihop. Juholt tar i så han skakar när han talar om ojämlikhet, barnfattigdom och det nya Fattigsverige. Men när det är dags att presentera politik så blir det mest bara pannkaka.
För vem blir till exempel gladare av dubblerade arbetsgivaravgifter för unga och ett halverat rutavdrag. Vad löser dessa åtgärder egentligen för samhällsproblem? Och på vilket sätt är det socialdemokratisk politik?
I ett läsvärt debattinlägg på SvD Brännpunkt i går frågade journalisten och S-kännaren Christer Isaksson vad som är Håkan Juholts politiska projekt.
"Med Socialdemokraternas nuvarande oförmåga att konkretisera sin ideologi hotar den historiska rollen att falla i glömska och partiet att marginaliseras. 2014 kommer det att finnas några miljoner väljare som inte var födda senast S drev ett framgångsrikt politiskt projekt."
Isaksson har onekligen en bra poäng. 60-talet är förbi. Och ingen verkar längre veta vilket innehåll socialdemokraternas politik ska fyllas med.
Juholts vilja att söka sig tillbaka må glädja partiveteranerna på gräsrotsnivå - med det kan knappast vara en realistisk strategi för valet 2014.
En av kriskommissionens slutsatser var just att Socialdemokraterna inte längre uppfattades som framtidsalternativet bland väljarna.
S-krisen fördjupas för varje dag. I går var det Mona Sahlins tur att ta bladet från munnen.
"Den frågan passar jag", var svaret när Magasinet Novell frågade henne om Juholts chanser 2014. Ännu tydligare var hon när hon sågade Juholts nostalgiska retorik.
"Vi måste bli ett modernt parti för det mångkulturella Sverige vi lever i nu. Vi kan inte bara säga ’We won’t back down’ och prata om hur det var förr. Jag vet att det inte är så Håkan menar, men det är så det ofta uppfattas: Rösta på oss, för vi var bra på 60-talet."