Miljontals har evakuerats från sina hem. Strömavbrotten är omfattande. Times Square på Manhattan ligger öde.
På söndagsförmiddagen hade minst tio personer dödats av orkanen Irenes framfart längs USA:s ostkust.
President Barack Obama som tidigare i veckan varnade för en orkan av historiska proportioner hälsade: "Hoppas på det bästa, men förbered er på det värsta."
Just nu skulle det passa som nationens valspråk.
Den 6 november 2012 hålls presidentval och historiskt sett har den sittande presidenten en god chans att bli omvald. Obama har dock ett tungt arbete framför sig om han vill återta sin starka ställning.
Besvikelsen är stor. Han har inte lyckats hålla ordning på ekonomin och arbetslösheten stiger frekvent. Sedan finanskrisen 2008 har USA förlorat åtta miljoner jobb. Satsningar på sjukvårdsreformer och jobbskapande åtgärder har varit allt annat än lyckosamma.
Valet 2008 handlade aldrig om ekonomi, trots att landet befann sig mitt i en ekonomisk kris. Förändring, "change", var kärnan i Obamas presidentkampanj och det handlade mer om att bli av med en impopulär president än något annat.
Obama kommer av lättförklarliga skäl inte att kunna förmedla samma optimism och framåtanda som under den förra valrörelsen. Nu handlar det om ekonomi och att ta ansvar för landet. Avgörande för hans chanser till omval är förstås vem som blir republikanernas motkandidat.
Det republikanska partiet, som ser ut att ha förlorat sin identitet, är i dag djupt uppdelat mellan populistiska Tea-party-anhängare och mer moderata konservativa.
I den senaste Gallup-mätningen hade Texasguvernören Rick Perry det klart starkaste stödet inom partiet. Rick Perry skulle vara ett kontroversiellt val som presidentkandidat.
Perry tror inte på den globala uppvärmningen. Han håller i bönemöten och är kreationist. Och han kommer från Texas. Kort sagt, Rick Perry kommer inte att bli de svenska mediernas älskling.
Perry må gå hem i delar av partiet, men frågan är om han skulle vara ett särskilt klokt val som utmanare till Barack Obama. Mitten- eller vänsterväljarna lockas inte av Tea party-rörelsens ultrakonservativa och populistiska budskap, även om de är emot Obama. Därför tror jag att republikanerna skulle ha större chans med en mittenkandidat. Frågan är vilken?
Den förre Minnesota-guvernören Tim Pawlenty, av många demokrater ansedd som "en god republikan", har redan dragit sig ur. Före detta ambassadören Jon Huntsman ligger för långt efter.
Kvar finns Mitt Romney. Han har pengarna och organisationen. Men inte mycket till karisma, principfasthet och folklighet.
Republikanerna ser ut att ha ett svagt startfält.
Med tanke på det politiska spelet i kongressen som föregick höjningen av skuldtaket är det tydligt att varken demokrater eller republikaner är villiga att kompromissa. Det finns tyvärr förutsättningar för en smutsig valrörelse.
Som Obama sa, hoppas på det bästa men förbered er på det värsta.