Moderaternas partistämma i Örebro blev en odramatisk historia. Striderna om etnisk representation i partistyrelsen, könskvotering i bolagsstyrelser och avskaffandet av det partipolitiska engagemanget i Svenska kyrkan blev mindre dramatiska än vad de flesta hade trott på förhand.
Jag har varnat för att bristen på visioner och ideologi i Moderaternas partiprogram på sikt kan bli en källa till inre konflikter och sammanstötningar. Men just nu är det stora famnen till alla som gäller.
I några fall gick ombuden emot partistyrelsen. Men samtliga stämmobeslut togs utan sura miner eller särskilt hätska debatter. Det är en indikation på att Moderaterna mår bra.
De Nya Moderaterna verkar ha beröringsskräck med gamla käpphästar som avskaffad värnskatt och ändrade turodningsregler i las. Under sitt avslutningstal på stämman kritiserade Reinfeldt Folkpartiet för att prioritera skattesänkningar för dem som tjänar mycket, framför de med måttliga inkomster.
"Vi är ensamma i svensk politik om uppfattningen att vanligt folk ska ha mer i plånboken", sa Fredrik Reinfeldt och fick rungande applåder från de 200 stämmoombuden i kongresshallen.
Anders Borg hade dagen innan förklarat att han absolut inte ville lägga sig i diskussionen om turordningsreglerna i las. Om arbetsmarknadens parter skrev avtal om flexiblare regler, så kunde regeringen däremot tänka sig att höja ersättningen i a-kassan och sänka arbetsgivaravgifterna, var Borgs besked.
Finansministern bjöd dessutom in fack och arbetsgivare till diskussioner om "korttidsarbeten" i kristider. I stället för att säga upp personal är tanken att arbetsgivaren kunna behålla de anställda i en kombination av kortare arbetstid och utbildning. De anställda får lägre lön - men slipper uppsägning. Staten bidrar med sänkt arbetsgivaravgift under sex till nio månader.
Förslaget om korttidsarbeten ser ut att ha vissa likheter med de gamla statliga permitteringslönerna. Enligt Anders Borg påminner dock förslaget mer om arbetsmarknadslösningar i Tyskland, Österrike och Nederländerna. Länder med låg arbetslöshet, trots ekonomisk kris.
Under lördagens avslutningstal pratade Fredrik Reinfeldt även en hel del om oppositionens tillkortakommanden.
"I valet 2006 var vi det enda realistiska regeringsalternativet och just nu mina vänner ser vi ut att vara det enda regeringsalternativet."
Det låter kanske stöddigt, men är helt sant. Det finns i dag inget trovärdigt oppositionsalternativ i svensk rikspolitik.
Förtroendegapet mellan Reinfeldt och Juholt fortsätter att öka. Endast 15 procent svarade enligt den senaste Sifo-mätningen att de har störst förtroende för Håkan Juholt som statsministerkandidat, mot 68 procent för Fredrik Reinfeldt.
I lördagens Sifo-undersökning når det nya arbetarpartiet 34,8 procent medan det gamla faller till den nya bottennoteringen 25,6 procent.
Medan Håkan Juholt skamset åker land och rike runt och snyftar "förlåt mig" kan Fredrik Reinfeldt stolt sträcka på sig. Resultaten talar nämligen för sig själva.
Det handlar inte bara om reducerad statsskuld och ordning och reda i de offentliga finanserna. Under Reinfeldts tid som statsminister har skatten på vanliga löntagares inkomster minskat med 70 miljarder kronor. Dessutom har 200.000 fler fått jobb, antalet förtidspensionärer har blivit 125.000 färre och antalet långtidssjukskrivna har minskat med 70.000 personer.
Det behöver behöver han inte be om ursäkt för.