För första gången har internet gått om de traditionella medierna som den viktigaste informationskällan. Och mycket pekar på att den som vinner på internet också vinner val.
Det är Internetstiftelsens årliga medieundersökning som bekräftar bilden många redan kände till. Mediekonsumtionen på internet ökar. Bland unga människor dominerar nätbaserade nyhetstjänster och sociala medier helt.
Och i den amerikanska valrörelsen fick spridningen av budskap på internet en avgörande roll.
Superdatorn Mogia som sedan 2003 följer människor beteenden på internet har sedan dess kunnat förutspå vem som kommer att vinna det amerikanska presidentvalet.
Tidigt räknade den ut att Donald Trump skulle stå som vinnare över Hillary Clinton. 69 procent av de valrelaterade inläggen på sociala medier har handlat om Trump. Hans budskap engagerade människor när Clintons inte gjorde det.
Många oroar sig för att mekaniken bakom vilka typer av nyheter som premieras på sociala medier stänger in människor i ”filterbubblor”. Algoritmer på sidor som Facebook ser till att filmer och texter som väcker många känslor prioriteras upp. Detsamma gäller material som våra vänner sprider.
Innehåll som vi inte tycker om sorteras bort. Information och budskap som bara bekräftar den egna världsbilden kan därför helt dominera vissa människors internetkonsumtion.
Men ska man se sanningen i vitögat är det inte internets algoritmer som gjort Trump till president eller som ökar Sverigedemokraternas stöd på hemmaplan. Snarare har båda parters budskap träffat rätt bland ett stort antal människor som gärna delar med sig och sprider budskapen de får.
De politiker som önskar andra valutgångar bör fokusera på just sin politik innan de loggar in.
Det finns dessutom gott om anledningar att inte helt överge den analoga världen. Personer över 50 år tycker fortfarande att traditionella dagstidningar samt radio och TV är viktigare informationskällor. Och fortfarande finns det 630 000 personer som aldrig använder Internet. Ytterligare 330 000 är inte online mer än en gång i månaden.
Medieundersökningen visar inte att ett budskap blir stort bara för att det finns på internet. Däremot visar den att mediekonsumtionen är starkt uppdelad efter vilken ålder en person har.
Med rätt budskap på rätt plattform är chansen stor att du når väldigt många.