Stefan Löfven har blivit statsminister. Socialdemokraterna och Miljöpartiet bildar regering.
I skuggan av regeringsförklaringen har Moderaterna presenterat sina nya talespersoner och främsta företrädare i riksdagens utskott. Poster som kommer att bli nog så viktiga.
Tidigare socialförsäkringsminister Ulf Kristersson tar sig i fortsättningen an jobbfrågorna i arbetsmarknadsutskottet. Tidigare arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson övertar Kristerssons gamla ansvarsområde.
Förra infrastrukturministern Catharina Elmsäter Svärd tar plats i näringsutskottet. Anna Kinberg Batra fortsätter som Moderaternas gruppledare i riksdagen och ledare i finansutskottet. Tomas Tobé får förlängt förtroende som gruppledare i utbildningsutskottet. Beatrice Ask fortsätter med lag och rätt i justitieutskottet.
I övrigt är det värt att notera att tidigare försvarsminister Karin Enström byter försvarsutskottet mot utrikesutskottet. Bodensonen Hans Wallmark (tidigare politisk redaktör på Kuriren) blir i stället Moderaternas främste företrädare i försvarsfrågorna. Det bådar gott för alla som vill se en bättre moderat försvarspolitik.
Till skillnad från Löfvens 24 i huvudsak oerfarna ministrar, har Moderaternas främsta företrädare gedigen erfarenhet av arbete i både regering och riksdag. En faktor som inte ska underskattas med dagens parlamentariska läge.
Det är inte bara budgeten som kommer att bli svår för Löfven att få igenom. S och MP måste minst få Vänsterpartiets stöd, för att åtminstone tillhöra den största minoriteten i riksdagen. Stridigheter är att vänta om nästan varenda proposition.
Moderaterna saknar fortfarande givetvis det viktigaste, en tillträdande partiledare och statsministerkandidat. Annars har partiet tillräckligt många duktiga och erfarna politiker och politiska tjänstemän för att tillsammans med Alliansen bygga upp ett förtroendeingivande regeringsunderlag.
Visst kommer saknaden efter Reinfeldt, Borg och Bildt att bli stor. Och frågan är om Socialdemokraterna någonsin haft så kompetenta motståndare som den tidigare ledningen för Moderaterna?
Moderatledare under efterkrigstiden som Yngve Holmberg, Ulf Adelsohn och Bo Lundgren lyckades aldrig som Reinfeldt utmana Socialdemokraterna om rösterna från den stora majoriteten väljare. Utan en borgerlig allians blev man i stället isolerade till höger.
När det interna förnyelsearbetet tar fart lär vi kunna lita på att man lärt sig av den läxan. Moderaterna kommer inte att återgå till den gamla rollen som högerspöke.