Nazuk Turdieva vann "Sveriges mästerkock" och Mica Eriksson Nyberg vann "Efter stängning".
Nu åker den norrbottniska duon ut på en gemensam turné i Norrland, under maj och juni, där både företag och privatpersoner har möjlighet att boka upp deras buffékoncept.
– Nu kör vi. Två tjejer från Norrbotten som måste slå ihop våra huvuden och bara bjuda svenska folket på något nytt, säger Nazuk Turdieva. Jag har aldrig sett något sådant tidigare och det är bara kul att två unga tjejer åker ut och testar sina vingar.
Endast en månad efter deras respektive segrar i tv möter de publiken, med start högst upp i landet. I skrivande stund är redan några datum inbokade och förhoppningen är att kunna förlänga turnén och ta den söderut.
– Det här kan bli hur bra som helst, vi vill se hur responsen är och om folk går igång på det, säger Mica Eriksson Nyberg
Turdieva var på besök hos sin kollega i Umeå förra helgen där planerna drogs upp och de hade trevligt ihop. I början av inspelningen av "Sveriges mästerkock" var relationen desto sämre.
– Personligheterna funkar bra – nu. Vi har inte alltid gillat varandra, det ska vi inte hymla om, berättar Nazuk Turdieva.
Mica Eriksson Nyberg:
– Vi är väldigt öppna med att vi inte var bästa kompisar i början av "Mästerkocken".
Duon berättar att de inte var ovänner men hängde i olika gäng och hittade olika trygga punkter bland deltagarna.
Vad störde ni er på?
– Nazuk var väldigt hård och jag tyckte att det var en lite för hård ton i köket. Jag fattar att det var en tävling, men när vi hade lagtävlingar blev jag jätteirriterad på Nazuk, säger Eriksson Nyberg.
Turdieva:
– I mina ögon har hon vuxit som matlagare under tävlingens gång, i början såg jag henne som en sprallig tjej som bara var där för att det var kul. Jag tog henne inte på allvar.
Eriksson Nyberg:
– Hon trodde inte att jag kunde laga mat och det kände jag. Jag kände att ni inte respekterade mig ... bara för att jag har den fantastiska personlighet som jag har (skratt).
Snart kan fler ta del av tv-kockens personlighet och lära känna båda vinnarna på nära håll.
– De ska känna att vi är blir en del av sällskapet, de ska känna att vi kommer och hänger och lagar mat. Kombinerat med en hög gastronomisk upplevelse, säger Mica Eriksson Nyberg.