Glädjetårar i "Idol" efter nervösa prövningen

Efter en nervös slutaudition kunde Shimanto Akter släppa ut tårarna efter glädjebeskedet i "Idol". "Sist jag kände så här var jag extremt liten", berättar han.

18-årige Shimanto Akter har fått höra att hans nervositet varit hans stora bekymmer i "Idol", men trots det tog han sig vidare i tävlingen.

18-årige Shimanto Akter har fått höra att hans nervositet varit hans stora bekymmer i "Idol", men trots det tog han sig vidare i tävlingen.

Foto: TV4

TV2022-08-24 20:45

Shimanto Akter från Gällivare tog sig vidare till slutaudition i "Idol" trots att hans nervositet uppmärksammades vid flera tillfällen. Under onsdagens avsnitt av programmet tog han fram sina erfarenheter från scenerna i Gällivare och visade upp sig från sin bästa sida.

Efter att juryn skickat vidare honom till nästa steg kunde Akter inte hålla tillbaka tårarna och nu berättar han om känslorna under uttagningen.

– Jag var aldrig nervös annars, inte ens när jag sjöng inför hundratals människor. Det blev en sådan vana efter alla år på lågstadiet och mellanstadiet, nervositet var något jag senast behövt hantera i lågstadiet, berättar han.

undefined
Efter glädjebeskedet ringde Shimanto Akter till sin familj som blev lika glada som honom.

18-åringen berättar att nervositeten som kom krypande i samband med kamerornas inträde hade att göra med pressen utifrån och förväntningarna.

– När jag ställde framför juryn och det blev en helt annan grej, jag blev lite chockad – sist jag kände så här var jag extremt liten. Vad är det som händer?

Efter att ha vant sig vid att sjunga framför jurymedlemmarna kunde han slappna av mer och i det senaste avsnittet visade han varför han var en av elva som gick vidare från slutaudition i Stockholm.

– Nervositeten var tydligast i början, med alla kameror och med juryn framför. Man har sett dem på tv i alla år och helt plötsligt är de där, det är lite som en chock. Jag sjunger hellre för flera tusen än för de fyra (skratt).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!