Charlotte Kallas egna ord efter kuppen: "Jag blev arg"

Charlotte Kalla blev tvåa i "Let's dance" och efteråt berättade hon om ilskan över klimataktivisterna som stormade scenen, tankarna på framtiden och känslorna efter att ha missat segern.

Charlotte Kalla och Tobias Karlssons sista dansnummer blev en överraskning då Kalla avslöjade att hon ska bli mamma till en pojke.

Charlotte Kalla och Tobias Karlssons sista dansnummer blev en överraskning då Kalla avslöjade att hon ska bli mamma till en pojke.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

TV2023-05-27 23:10

Det blev en dramatisk kväll i tv-studion för både publik och deltagare när Hampus Hedström tog hem "Let's dance"-segern tillsammans med dansaren Ines Stefanescu. 

Charlotte Kalla hann bara inleda sin final i "Let's dance" innan två aktivister stormade scenen med banderoller. Snabbt blev de bortsläpade av vakter men efter sändningen avslutats berättar Kalla att hon stördes av aktionen.

– Vi vill inte ge någon energi åt det, säger hon först men är märkbart irriterade över händelsen.

Efter att ha funderat lite säger hon:

– Jag blev arg. Det här skulle inte få förstöra min final.

undefined
Två aktivister stormade scenen under Charlotte Kallas första dansnummer, vilket gjorde henne arg.

Efter incidenten lyckades hon ändå övertyga juryn och fick höga betyg för alla sina dansnummer.

– Jag känner att jag har gett allt vad jag har kunnat i dag och är otroligt stolt över vad jag har presterat på dansgolvet under de här elva veckorna. Det är inte varje dag som energin har sprudlat, vi har kämpat och slitit, säger hon.

När det sista shownumret var avklarat var det ingen som funderade på den stormade scenen längre, i stället var det många som var mest överraskade över Kallas avslöjande. På scenen, i direktsändning, berättade hon att barnet i magen är en pojke.

– Jag funderade en del på om jag skulle göra det, men det kändes verkligen som at det var något jag ville överraska med.

undefined
Pappa Per-Erik Kalla var på plats för att stötta sin dotter under finalen.

Hennes nummer blev till en "baby shower" där tårtor och ballonger fanns med på scenen – en försmak på vad den närmaste tiden kommer innebära för Charlotte Kalla. Efter att ha visat upp sin graviditetsresa inför miljonpublik i elva veckor ser hon fram emot att få gå in i bebisbubblan på egen hand.

– Jag har inte varit i Sundsvall sedan den 13 mars, först och främst ser jag fram emot att komma hem och landa där. Det är en spännande sommar som jag har framför mig, säger hon.

I sommar blir hon mamma för första gången och går in i en period av föräldraledighet.

Hur har det varit att vara så personlig?

– Det har varit ett stående skämt att om vi tar oss till final, vilket vi inte trodde skulle hända, ska vi bjuda på en baby shower. Både för att fira att kroppen har hållit och att så många har fått följa den här resan.

Men nu dröjer till nästa intervju?

– Ja (skratt), det får vänta.

undefined
Charlotte Kalla och Tobias Karlssons sista dansnummer blev en överraskning då Kalla avslöjade att hon ska bli mamma till en pojke.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!