Yaiya från Boden berättar om tv-dejtingen

Bodenartisten sökte kärleken i "Bachelor" och fann vänner för livet. "Även om det är upplagt för att man ska börja hata varandra", säger Yaiya Siekas.

Tv, streaming & radio 25 september 2019 20:46

Yaiya Siekas lämnade Sävast under gymnasieåren för att jobba med musik och har sedan dess lagt ner större delen av sitt liv på artisteriet. Men i takt med att hon börjat närma sig 30-årsstrecket har den Sundbybergboende norrbottningen öppnat hjärtat för annat.

– Jag har kommit upp i ålder och har de senaste åren varit mer inställd på att jag vill skaffa en egen familj att dela mitt liv med. Tidigare har jag mest varit fokuserad på musiken och skapandet. Men nu känner jag att det också finns plats för kärlek, berättar hon.

När möjligheten att delta i TV4:s dejtingprogram ”Bachelor” dök upp och familjen godkände ungkarlen Simon Hermansson ”eftersom han pratade norrländska” blev hon sporrad att ställa upp.

– Jag hade precis bestämt mig för att säga ja till saker som kommer, att ta chanser och gå utanför min box – vilket det här är (skratt).

 

Tillsammans med 21 andra singeltjejer åkte hon till Sydafrika för att tävla om Hermanssons, plus en ännu ej offentliggjord killes, hjärta.

– Det var ett fantastiskt äventyr. Att bo med en massa tjejer, åka till Sydafrika, dejta på tv … det är så många "once in a lifetime"-möjligheter, säger Yaiya Siekas.

Tänkte du bli kär?

– Fokus är på kärleken, men just innan jag sökte till programmet hade jag precis ändrat tankesätt, från att försöka hitta eller leta, till att jag välkomnar den. Är det rätt så är det lätt, brukar mormor säga. Jag öppnade upp för att det kunde vara dags för någon att kliva in i mitt liv (skratt).

Nu får hon vänja sig vid att även en stor del av svenska folket har möjlighet att kliva in –  och ta del av – hennes liv och känslor.

– Det är galet (skratt), man har ju inte vanligtvis publik när man går på dejt med någon. Jag kände ändå att det kändes okej, jag är bekväm med mig själv och vem jag är. Så det folk får se på tv är okej med mig.

 

Yaiya Siekas, som synts i tv-sammanhang tidigare (”Svärföräldrarna från helvetet, ”Idol” ”Småstjärnorna”), säger att alternativet ”Bachelor” inte är så konstigt i en tid då dejtande främst sker via mobilen eller nätet. Däremot var hon nervös över bemötandet från övriga deltagare.

– Det var något jag hade mycket tankar på innan jag åkte. Jag har mest har haft killkompisar och att då bli inslängd och bo i ett hus med 20 andra tjejer som alla vill samma sak. Det är en väldigt speciell situation, säger hon.

Det är upplagt för rivalitet?

– Jag har fått vänner för livet även om det är upplagt för att man ska börja hata varandra. Givetvis har det varit sådana intriger också – det är ett händelserikt program (skratt). Det är intensiva relationer, men draman kan också vara kärleksfulla och det är jag väldigt glad över. Det har funnits mycket stöd och glädje för varandra i gruppen.

 

I konkurrensen kände bodensaren att hon behövde utmärka sig på något sätt och gjorde ett minnesvärt framträdande inför Simon Hermansson redan då de presenterades inför varandra.

– Jag valde att sjunga hela vägen från bilen till vi möttes. Jag kände att det allra bästa sättet att berätta för Simon vem jag är, på så kort tid, är att sjunga. När jag sjunger är det ett fönster till min själ – det är det ärligaste sättet jag kan möta någon på, säger Siekas.

 

Den 7 oktober är det premiär för säsongen av ”Bachelor” på TV4 Play och Sjuan, dessutom kommer Yaiya Siekas medverka i ”Tjejerna avslöjar allt” – som diskuterar veckans aktuella avsnitt.

– Där visas sådant som är smygfilmat och sådant som inte kom med i programmet. Under inspelningen fick vi tjejer själva se glimtar av programmet så vi vet att det kommer bli väldigt spännande (skratt).

Finns det något negativt med din medverkan?

– Jag ångrar ingenting jag har gjort i mitt liv någonsin. Enda nackdelen skulle väl vara om någon annan upplever något negativt, men det är ändå inget jag kan ändra på. Jag har bara haft fördelar av att ha gjort det här – jag är jätteglad över min medverkan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa