Luleåborna som syns i "Halv åtta hos mig"

Hundratals Luleåbor sökte till tv-programmet – här är de fyra som valdes ut till "Halv åtta hos mig". "Det är med lite skräckblandad förtjusning", säger Leena Öberg.

Tv, streaming & radio 19 september 2019 20:00

När TV4 sökte deltagare till inspelningarna av "Halv åtta hos mig" haglade ansökningarna in och Norrbottens Medias Facebook-konton fick drygt 2 500 kommentarer kring potentiella hemmakockar. 

På måndag sänds det första avsnittet av fyra, där Luleåbor bjuder in varandra på middag och poängsätter varandras matlagning. Leena Öberg, 68, är en av de utvalda.

– Jag trodde aldrig att jag skulle komma med, det var över 600 sökanden i Luleå. Av dem tog de ut 85 stycken som de gjorde en videointervju med, berättar hon.

 

Inspelningarna skedde under fyra långa dagar, där inspelningar pågick från tidig morgon in på nattkvisten, i början av året och när avsnitten nu sänds är en lång väntan på slutresultatet över.

– Det är med lite skräckblandad förtjusning, man har ju ingen aningen aning om hur de har klippt ihop det. Det känns lite pirrigt förstås, säger Leena Öberg.

I måndagens avsnitt är Samuel Larsson, 33, först ut att bjuda på middag. Han är en av dem som blev taggad i Facebook-inlägg och senare anmäld till programmet av sin sambo.

– Jag tycker att det är kul att laga mat, sedan tyckte nog många att det hade varit roligt att se mig i tv (skratt).

Ingen av deltagarna har fått se programmet i förväg och den snabba klippningen, med Morgan Alling som speaker, skapar både förväntningar och nervositet.

– Det är den där humoristiska tonen som är rolig att se, sedan får vi väl se om det är lika kul när det gäller en själv (skratt). Jag tycker att det är jobbigt att lyssna på mitt eget mobilsvar men att se sig själv i tv är nog ännu värre, säger Larsson.

 

Inspelningsdagarna svetsade samman hemmakockarna och det visade sig att produktionens casting gjort ett bra jobb med att hitta en dynamisk grupp människor. 

– Jag var nervös först men det var fantastiskt roligt, jag ångrar det inte, säger Leena Öberg.

Övriga deltagare under veckan är Thomas Landström, 55, och Annh Ericsson, 47, och efter att ha betygsatt varandras maträtter fick en av kockarna 15 000 kronor i segersumma. 

– Vi var ett riktigt bra gäng ihop, vi har fortsatt träffas efteråt. På måndag ska vi ses hos Samuel och se första avsnittet tillsammans. Senare i veckan ska vi gå ut på Bishops och svinga en bägare ihop, säger Öberg och skrattar.

"Halv åtta hos mig" sänds på TV4 och Cmore måndag–torsdag 19.30.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa